Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 24 de febrer del 2012

COMPROMÍS APOSTA PER LA CREACIÓ D’UNA OFICINA D’INTERMEDIACIÓ BANCÀRIA MUNICIPAL

La coalició demana la dació en pagament de la vivenda quan no es puga fer front a la hipoteca

 
Compromís presenta al ple de febrer una moció on aposta per la creació d’una oficina d’intermediació bancària municipal, “per tal que l’ajuntament ajude a les persones, que no poden pagar la seua hipoteca, a tramitar amb l’entitat bancària corresponent una eixida viable per a ambdues parts”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “després de la xarrada que hem fet aquesta setmana amb la col·laboració de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), on s’ha parlat dels drets i obligacions quan les persones no poden seguir pagant la vivenda, pensem que cal plantejar una proposta com aquesta moció on l’ajuntament, atenent a la seua condició de casa del poble, puga oferir un servei social i fer d’intermediari davant situacions veritablement dramàtiques”.

Per a Juanma Ramón, “l’actual crisis econòmica ha provocat que moltes famílies, amb quasi tots, o fins i tot tots, els seus integrants en l’atur, arriben a situacions molts greus, trobant-se amb que no sols es queden sense vivenda perquè no poden pagar la hipoteca sinó que a més tenen una condemna econòmica per a tota la vida. Una condemna que desapareix quan es paga la totalitat del deute, i després d’haver perdut el pis en qüestió”.

“Per aquesta raó, des de Compromís també insistim i proposem la dació en pagament de la vivenda en cas de no poder complir amb el banc. Proposta que fins i tot s’ha presentat a les Corts Valencianes per a fer-la arribar al Congrés i que fins ara no ha causat cap interés dels partits majoritaris, ja que l’última proposta que el govern espanyol va fer pública ahir és una ‘tirita’ eventual que taparà alguns casos, quan la ferida hipotecària és molt més gran en el conjunt de la ciutadania de tot l’Estat”.

D’altra banda, “si el banc es queda amb la vivenda, des de Compromís proposem que tot el parc immobiliari que vaja acumulant es dedique a lloguer social, una altra manera de garantir l’accés a una vivenda digna, dret constitucional que passa per hores baixes en Paterna, en València i en qualsevol altra ciutat”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: