Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 3 de febrer del 2012

COMPROMÍS DENUNCIA QUE EL PP HA REDUÏT UN 15% EL PRESSUPOST PER A SERVEIS SOCIALS

La coalició critica que mentre en 2010 es va pressupostar 1.937.000€ en aquesta partida, al 2011 es va deuir a 1.816.177 €; i ara al 2012 hi ha previst menys diners: 1.689.015 €

 
Compromís considera que “l'equip de govern del Partit Popular, lluny de consolidar un model de gestió ben organitzat de Serveis Socials, camina cap a un model que no concep el treball social més enllà d'una visió merament assistencial, obviant les funcions de promoció i prevenció; que posa l'accent en l'excessiva burocratització dels professionals; que solament persegueix que siguen tramitadors d'ajudes i servisquen de barreres de contenció social. I, malauradament, tot això es reflexa en la dràstica reducció del 15% que hi ha als pressupostos 2012 en la partida de despesa per a serveis socials”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “només cal comparar les quantitats que hi ha en els pressupostos 2010 i 2011 amb les de 2012, i ahí trobem el quid de la qüestió: mentre el 2010 hi ha previstos 1.937.000 euros, enguany hi ha 1.689.015. És a dir, un 13% menys, però si comparem amb la despesa per habitant el resultat és el 15% menys del qual estem parlant”.

Ramón afirma que “l’alcalde de Paterna i el seu equip de govern del PP fan una política de serveis socials duplicada, on conviuen dos formes de gestió, una interna, la realitzada per funcionaris municipals, i altra externa a través de Gespa, circumstància aquesta que desconnecta els recursos, restant eficàcia i eficiència a la gestió”.

A més a més, afegeix que “la millora publicitada a bombo i platerets de la gestió només es tradueix en menor sou per les mateixes funcions que fan els treballadors, major desregularització per la falta d'un conveni únic pel qual regir-se, major precarietat en l'ocupació, major discrecionalitat en les contractacions afavorint per tant el clientelisme i pagament de favors, prebendes o possibles vots, en detriment de la capacitat tècnica i la defensa dels empleats públics dels seus drets, tant laborals com de criteri tècnic”.

“I no hem de passar per alt que la realitat pressupostària, l'evolució de la despesa en serveis socials des que governa el PP, no augmenta en proporció a les necessitats reals, que només en un any augmenta en més de 3.000 el numero de ciutadans en risc d'exclusió. I que fa el govern municipal per a solucionar la situació? La resposta és ben senzilla: ni tan sols escolta les propostes que li fa Compromís, com per exemple la proposta del nostre pressupost alternatiu d’augmentar en un milió d’euros la promoció social de manera que es pogueren gestionar més ajudes i fer tasques de prevenció”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals:
EL PERIÓDICO DE AQUÍ
CRÓNICA PATERNERA