Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 3 de febrer del 2012

LOLES RIPOLL, REPRESENTANT DE LA COALICIÓ COMPROMÍS A L'EUCOCO


La regidora de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, assisteix com a representant de la coalició Compromís en la 37 Conferència Europea de Coordinació de Suport al Poble Sahraui, (EUCOCO) que es celebra aquest cap de setmana a Sevilla

A més a més, Loles Ripoll acudeix a l'EUCOCO amb l'adhesió de la coalició Compromís a la lluita pels drets del poble sahrahui (imatge a l'esquerra d'aquestes ratlles).

I presentarà una resolució per a que es vote, el text de la qual reproduïm a continuació:

Cada any es realitza la Conferència de Coordinació de Suport al Poble Sahrauí. Enguany es fará a Sevilla, el dies 3,4 i 5 de febrer.

Una   trobada per a continuar reflexionant per tal de promoure fórmules més adequades per dirigir-se a la Comunitat Internacional i, en especial, a la Unió Europea i a les Nacions Unides a que establisquen gestions de fermesa en relació al Marroc per l'aplicació del dret a l'autodeterminació del poble sahrauí.

Però serà també la situació als territoris ocupats la de tots els defensors dels drets humans, de les seues famílies, cada dia sotmesos a l’arbitrari d'una potència d'ocupació, el centre de discussions i resolucions. Respecte dels drets humans, respecte de la protecció de recursos naturals. Tots aquests temes són al centre de les mobilitzacions amb les associacions sahrauís i el Front Polisari. Requereixen una gran atenció per tenir més influència en les decisions europees i de l'ONU.

Per tant aquesta conferència reunirà a molts participants: els que militen a Europa en els comitès i associacions de suport, els polítics europeus i personalitats d'altres continents, especialment d'Àfrica i Amèrica. Perquè el seu èxit contribuisca a eixamplar el coneixement sobre el poble sahrauí i tots els aspectes de la seua lluita. Perquè pressionem sobre les apreciacions que les autoritats de la UE i de les Nacions Unides tenen sobre això habitualment.

És urgent que la UE i Espanya transformen les seues perspectives en el Magreb i permeten l'edificació d'un Magreb dels pobles, amb un Sàhara lliure i independent.

Nosaltres, ciutadans, membres de la societat civil, a través de INICIATIVA DEL POBLE VALENCIÀ, recolzem aquesta conferència i donem el nostre ferm suport a la lluita del poble sahrauí, reconeguem al Front Polisari com al legítim govern de la RASD, exigim la cooperació als campaments de refugiats,  i denunciem la repressió i  continua violació dels  drets humans  als territoris ocupats al Sàhara Occidental.

Un desastre humanitari amb milers de morts, centenars de desapareguts, torturats i empresonats.

Espanya, el 1975, va incomplir les seues responsabilitats amb Nacions Unides i amb el poble sahrauí, violant deliberadament els Propòsits i Principis de la Carta de Nacions Unides. Després de trenta-cinc anys, no existeix ni un sol estat membre de la comunitat internacional, que haja reconegut la legitimitat del Territori No Autònom del Sàhara Occidental, com a territori marroquí. Per contra, un elevat numero d'Estats ha reconegut a l'Estat de la RASD i ha establert relacions diplomàtiques oficials amb el seu Govern, representat pel Front Polisari.

La població sahrauí ens dóna una lliçó de dignitat, paciència, valentia i esperit de sacrifici, demostrant-nos que tot té un límit, i que els tristament cèlebres "Acords de Madrid" només van ser un instrument il · legal, la no denúncia ha arrossegat a una desestabilització a tota la zona, on les detencions arbitràries, tortures, segrestos, desaparicions, assassinats i espolis en els seus mitjans de subsistència, han estat i són el trist llegat d'aquests acords.

Per tot això, el Govern d'Espanya, haurà de demostrar la legalitat dels "Acords de Madrid", i del Decret RD2258/76, i en cas contrari, per coherència, justícia i compliment de la legalitat, exigim, d'aquest govern, i dels partits polítics que conformen l'ampli arc parlamentari, el següent:

Exigim:


A) LA DENÚNCIA dels "Acords de Madrid", i del Decret RD2258/76 (10 agost 1976) per procediment d'urgència.

B) LA RESTITUCIÓ immediata de la nacionalitat espanyola a tots els sahrauís censats el 1974, els seus descendents, i tots els que puguen demostrar el seu dret a mantenir o obtenir la nacionalitat espanyola.

C) L’INICI URGENT de les accions pertinents per lliurar a les Nacions Unides les responsabilitats adquirides per Espanya com a Potència Administradora el 1962, i que, igual que en el precedent de Timor Oriental, el Sàhara Occidental quede sota l’ "Administració de Transició de les Nacions Unides per Sàhara Occidental ", com a protecció de la vida dels seus habitants, els seus recursos naturals i la seua promoció, com Territori No Autònom fins a la seua descolonització, a través del referèndum d'autodeterminació corresponent.


Valéncia 4 febrer 2012