Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 16 de febrer del 2012

COMPROMÍS DENUNCIA QUE L’IVVSA DEIXA A DEURE MILIONS D’EUROS A EMPRESES QUE REHABILITEN EN PATERNA LES VIVENDES SOCIALS

La coalició anuncia que encetarà diferents accions en les Corts per a exigir responsabilitats a la Conselleria de Territori

Compromís, davant l’anunci imminent d’un possible Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) a l’Institut Valencià de la Vivenda (Ivvsa), considera que “aquesta empresa pública, en fallida com tantes altres que estan dirigides pel Partit Popular, va a deixar només a Paterna un forat de milions d’euros en diners que li adeuta a les empreses que han estat fent-li els treballs de rehabilitació en el barri de la Coma”.
El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “hi ha al voltant d’unes 160 vivendes tancades, sense rehabilitar i que, pel que sembla, de moment tampoc es rehabilitaran. Són pisos que d’estar en condicions canviarien moltes circumstàncies de la Coma, barri d’acció preferent on aquesta vesprada hi ha una manifestació amb la qual ens solidaritzem”.

En este sentit, Ramón afegeix que “el dret a la vivenda és un dret constitucional i sembla que a la Coma està vulnerant-se sistemàticament, amb rehabilitacions que no es fan, perjudicant a les persones amb menys recursos i que necessiten aquestos pisos. Malauradament, coneguem molts casos de vivendes en aquest barri de Paterna on conviuen més de deu persones en pocs metres quadrats. I parlem de vivendes on els espais comuns també deixen molt que desitjar i on no es pot ni parlar de condicions de salubritat”.

De la quasi vintena d’empreses que han estat fent treballs per a rehabilitar vivendes en la Coma, “moltes han tancat perquè se’ls adeuta un compte de vora un milió d’euros, d’altres estan penjant d’un fil perquè no han cobrat des de 2010 i el deute està fregant els 800.000 euros. Si aquesta és la manera que tenen els del PP de fer política social i de fomentar el teixit de la xicoteta i mitjana empresa, des de Compromís és evident que no la compartim”.

“I en tot aquest panorama cal incloure les 16 vivendes del carrer la Iesa, un edifici que va passant de mans en mans, de l’ajuntament de València a l’Ivvsa, a Sumpa i de nou a l’Ivvsa. I que es va rehabilitar però que per negligència de l’Ivvsa i per no lliurar-lo en el temps i forma que li pertocava, el varen rebentar i ara ja porta quasi dos anys en unes condicions deplorables, amb famílies que segueixen a l’espera de viure en un lloc digne”.

Per tot açò, “anem a encetar iniciatives amb el recolzament del grup parlamentari de Compromís en les Corts, per a buscar solucions a aquest greu problema i demanar responsabilitats al més alt nivell, abans que només queden quatre en l’Ivvsa i tots giren l’esquena. És evident que la situació de l’Ivvsa és una altra conseqüència de la gestió econòmica del Partit Popular, basada en el malbaratament de diners en grans events i festes. Una administració mínimament sensible, abans de gastar-se un euro en grans events, garantiria la rehabilitació de les vivendes buides per a no permetre que famílies senceres visqueren al carrer”, conclou el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

Publicacions digitals: