Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 23 de març del 2012

COMPROMÍS ADVERTEIX PALMA DE LA SEUA PRESUMPTA PREVARICACIÓ I L’ACUSA DE JUDICIALITZAR LES RELACIONS ENTRE CONSISTORI I DELEGACIÓ

La coalició exigeix a Lorenzo Agustí el cessament de Manuel Palma donada la reiterada vulneració de la legalitat vigent  

Compromís en Paterna considera que el regidor d’Hisenda, Manuel Palma, “podria estar cometent, presumptament, un delicte de prevaricació ja que va aprovar definitivament el reglament de les vivendes buides quan 15 dies abans, com consta en l’expedient, Delegació de Govern va advertir de les irregularitats i dubtes legals sobre el dit expedient. És a dir, l’equip de govern del PP va aprovar un document sabent que mai ho podrien aplicar, i això té un nom”.

Des de la coalició expliquen que les irregularitats a les quals es refereix la Delegació són sobre si l’ajuntament té les competències en quant a aplicar aquesta multa o a establir què són vivendes buides. “Qüestions ja advertides per Compromís al ple de novembre, on es va aprovar provisionalment el reglament amb el nostre vot en contra. I ara, a més a més, la Delegació de Govern li posa un contenciós al consistori per aquesta raó, per aprovar assumptes que no li corresponen”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “les presses en donar eixida a un reglament sobre vivendes buides, per a poder sancionar els propietaris amb eixe recàrrec, per a unflar el capítol d’ingressos dels pressupostos, han estat males conselleres per a Palma, a qui en novembre no li va preocupar gens que el dit document poguera estar fora de la llei. És més, ell mateix va dir, llevant-s’ho del damunt, que no s’ho havia llegit i que l’havien fet els tècnics”.

Per a Ramón, “és la segona vegada en el que va d’any que la Delegació de Govern li crida l’atenció a l’ajuntament que dirigeix Lorenzo Agustí, i sembla ser que de nou l’alcalde girarà l’esquena i seguirà el seu propi guió. Si l’ajuntament de Paterna és, com digué el mateix regidor Palma, ‘la seua ONG particular’, poca ajuda està donant quan amb les seues idees de Premi Nobel d’Economia es dedica a judicialitzar les relacions entre la Delegació i el consistori”.

D’altra banda, l’informe que remet la Secretària de l’ajuntament sobre la legalitat de l’acord relatiu al reglament de les vivendes buides i la penalització del 50% més en l’IBI “és prou aclaparador, ja que diu clarament que ‘la cuestión competencial planteada, a juicio de los que suscriben, tiene límites jurídicos todavía difusos o no adecuadamente definidos por la Ley’, i posa l’exemple de l’ajuntament de Sevilla a qui el Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia li va tombar una ordenança sobre les vivendes desocupades perquè ‘dicha definición se encuentra supeditada a lo que el Estado, a través del correspondiente desarrollo reglamentario, establezca’”, explica el regidor Ramón.

“L’afany recaudatori del senyor Palma i de Lorenzo Agustí està provocant aquesta situació kafkiana amb la Delegació de Govern. Què pretenien: vendre fum dient que anaven a recaptar més i així compensar el dèficit municipal? Segueixen instal·lats en la política de l’espectacle, de desviar l'atenció quan han aprovat un augment desenfrenat de l'IBI i altres impostos, com l’aigua i el fem, a la ciutadania. Per això des de Compromís demanem que es retracten i assumisquen que aquesta vegada tenen la partida perduda amb la Delegació de Govern”, conclou el regidor de Compromís en Paterna.


Retalls:

LAS PROVINCIAS (23 març)
LEVANTE-EMV (23 març)

Publicacions digitals:
EL PUNT
HORTANOTICIAS
PATERNA BIZ
CRÓNICA PATERNERA
EL PERIÓDICO DE AQUÍ