Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 22 de març del 2012

COMPROMÍS EXIGEIX INVERSIONS ALS CENTRES DE SALUT DE PATERNA I DEMANA LA REHABILITACIÓ DEL CLOT DE JOAN

La coalició insta l’ajuntament a reimplantar el servei d’ambulància nocturn


Compromís presentarà al ple del mes de març una moció on “volem que es restablisca la dignitat de la ciutadania de Paterna, ja que no som ciutadans de segona i ens mereixem tindre un centre d’especialitats i uns centres de salut en condicions, no instal·lacions obsoletes com ara l’ambulatori del Clot de Joan que és dels 80. Volem que es rehabilite aquest edifici o que es construisca de nou i que puga donar atenció com cal, evitant la saturació i les llargues llistes d’espera en Burjassot i l’Hospital Arnau de Vilanova”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “no hem d’oblidar que a tota esta situació esperpèntica cal afegir la necessitat de tornar a tindre un servei d’ambulància nocturna, i que l’ajuntament dote dels mitjans humans necessaris a aquest servei amb la contractació dels conductors necessaris per a poder fer torns nocturns”.

Segons Ramón, “no podem entendre com realitza la Conselleria de Sanitat la planificació de les infraestructures i dels recursos sanitaris humans i materials en Paterna, ja que falta el consultori de Lloma Llarga (inclòs al programa de “Construint Salut”, que hauria d'haver estat en servei abans del 2008); en Campament està pendent la posada en servei del nou ambulatori construit;  i el Centre Sanitari Integrat (C.S.I.) de Santa Rita, encara no està ni aprovat, amb la qual cosa la posada en servei del qual s'ha abandonat”.

El Departament de Salut 6, València-Arnau-Llíria, atén una població d’entre 340 a 350.000 habitants, procedent de 50 municipis, corresponents a les comarques de Rincón de Ademúz, Els Serrans i l’Horta Nord. “És el quart departament major del nostre territori, l'assistència sanitària especialitzada del qual la realitza l'hospital Arnau de Vilanova. Però aquest centre sanitari també té deficiències i manca d’inversions del Consell governat pel Partit Popular”.

Així, l’Arnau compta amb 292 llits d'hospitalització, la qual cosa significa 0,89 llits per mil habitants mentre que la mitjana valenciana és de 2,44 ‰ i la de l'Estat de 3,36. “Açò vol dir que l’Arnau de Vilanova necessitaria 443 llits més per aconseguir la mitjana valenciana i 753 per a la mitjana estatal. En quant a quiròfans, actualment en té 10 i per tal d’assolir la mitjana autonòmica hauria de tindre’n 15 més. O respecte als llits de cures crítiques, on l'hospital hauria de disposar-ne d'almenys 30 actualment solament n’hi ha 6”, explica Juanma Ramón.

“Per tot això, des de Compromís demanem que l’ajuntament exigisca a la Conselleria de Sanitat que s’amplie l’Arnau de Vilanova i que impulse també la creació en Paterna d’un nou hospital de suport, similar al que havia d’haver en Llíria, amb el qual ens aproparíem al ràtio de llits/1.000 hab. de l’autonomia. I no ens oblidem de la necessària reforma i/o nova construcció del Centre de Salut de Clot de Joan, mentre no estiga el centre d’especialitats de Santa Rita”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Retall: LAS PROVINCIAS (22 març)

Publicacions digitals: