Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 26 de març del 2012

COMPROMÍS ASSEGURA QUE AGUSTÍ MENTIX PER A SALVAR LA CARA

L’ajuntament de Paterna, que només té un superàvit de 3.100.000, havia d’haver estalviat 5.600.000 per a nivellar el dèficit de l’any anterior

Compromís, després de conéixer les dades de la liquidació del pressupost de 2011, assegura que Lorenzo Agustí “repeteix el seu guió acostumat: publicar a través de la premsa els resultats econòmics de l’exercici, que no ha facilitat a l'oposició. És la seua forma d'entendre la transparència en la manera de legislar, tant municipal com estatalment. I novament els regidors s'han d'assabentar de les qüestions bàsiques llegint la premsa. Això és així per a avançar-se i vendre la seua versió positiva i triomfalista d'una gestió econòmica que, malgrat el ‘superventas’ de Manuel Palma, segueix sent desastrosa”.

La portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, subratlla que “per això l'Alcalde de Paterna menteix i tergiversa la realitat pressupostària de l'Ajuntament al presentar els comptes municipals de l'any 2011: el tan assenyalat ‘superàvit’ de 3.100.000 no existeix, ja que per imperatiu legal havien d'haver estalviat 5.600.000 euros per a anivellar el dèficit de l'any anterior”.

Així, la gestió del Senyor Palma “ens ha dut a mantenir un dèficit de dos milions i mig que s'haurien d'aconseguir en aquest any, agreujant més la situació econòmica de l'ajuntament. És més, el famós superàvit de 3.100.000 no s'obté per la bona gestió, sinó exclusivament per l'increment que es va produir en 2010 del 10% sobre l'IBI”, apunta la regidora Ripoll.

En quant a les despeses, “res més lluny de la realitat respecte de les seues declaracions triomfalistes, ja que l'any passat van gastar més del que havien pressupostat, concretament milió i mig més, contravenint flagrantment la política anunciada de “no gastar més d’allò que es té” del Partit Popular, que precisament molt aviat penalitzarà judicialment als gestors públics que gasten més del pressupostat”.

En este sentit, la regidora Loles Ripoll explica que “ignorem si aquesta nova llei tindrà efectes retroactius com demanen molts des de dins del PP, la qual cosa podria oferir sorprenents situacions. A més a més, Lorenzo Agustí també parla d'una millora en els ingressos, però analitzant l'entorn econòmic global de l'ajuntament sabem que tampoc és veritat, perquè es tracta d'ingressos que no es cobren tal com es ratifica en la quantitat de factures a proveïdors el pagament dels quals ha estat ajornat perquè no existeix liquiditat. I també menteix sobre les despeses financeres de 2,7 milions d'euros: és una despesa que ja coneixien, perquè ells van ser qui renegociaren un préstec (en 2008 ja governaven), que tenia dos anys de carència”.

“Des de Compromís insistim: menteixen perquè malgrat que l'alcalde i el regidor d'Hisenda afirmen que l'exercici 2011 ha suposat la reversió de la situació dels dos anys anteriors marcats per la crisi econòmica que va minvar els ingressos a raó de 6 milions d'euros anuals, la veritat és que des de 2006 els ingressos no han parat d'incrementar-se fins a arribar als 55,2 milions d'euros de l'any 2011. Amb la qual cosa hi ha una diferència de 10 milions més d'ingressos que han gastat malament”.

“Amb independència de tot l'anteriorment demostrat, Agustí i Palma intenten dir com de bons són gestionant l'economia municipal, quan en realitat no s'han ajustat al pressupost inicial, ni en les despeses ni en els ingressos, i a més intenten vendre'ns que s'han realitzat els ajustos pressupostaris, quan la realitat és que l’únic que han fet ha estat pujar els impostos”, conclou la regidora de Compromís en Paterna, Loles Ripoll.

Retall: LEVANTE-EMV (27 març)

Publicacions digitals:
EL PUNT
CRÓNICA PATERNERA
HORTANOTICIAS
PATERNA AL DÍA
PATERNA BIZ