Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 7 de març del 2012

COMPROMÍS DENUNCIA L’INCREMENT DE L’ATUR FEMENÍ EN PATERNA I DEMANA MÉS POLÍTIQUES D’IGUALTAT

La coalició critica que les retallades hagen tancat el programa Ulises de prevenció de la violència masclista en les escoles del municipi


Compromís, davant la commemoració del Dia de la Dona Treballadora el proper 8 de març, considera que “estem assistint al trist espectacle de veure com l’atur femení s’incrementa a Paterna i com des del consistori no es posa cap remei a la situació, ja que segons les últimes dades, a data de gener de 2012, al poble es contabilitzen 7.862 persones aturades, de les quals 3.824 són homes i 4.038 dones”.

Segons el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, “l’ajuntament ha de realitzar accions mantingudes en el temps i amb programació permanent, i comptar amb una persona tècnica en igualtat, que siga l’encarregada d’impulsar les accions i decisions de l’ajuntament en matèria de gènere”.

“Però la política en matèria de gènere de l’actual equip de govern del Partit Popular és retallar sense cap tipus de contemplació. Un trist exemple és la cancel·lació total per a 2012 del programa Ulises en les escoles de Paterna, programa que treballava la prevenció de la violència masclista als col·legis Villar Palasí i Ausiàs March del municipi, amb alumnes d’entre 7 i 12 anys, els seus pares i mares, els professors i diversos agents socials, inclosa la policia. Ara ni està ni s’espera que més endavant hi haja partida pressupostària per a aquest programa o similar, deixant la prevenció contra la violència de gènere al calaix de l’oblit”.

A més a més, Ramón també recorda que “des del 2007 està pendent el pla d’igualtat, un pla on es fixaren criteris i accions buscant la plena ocupació de les dones, coeducació, campanyes permanents per a l’eradicació de la violència de gènere, foment de la participació política, social i laboral de les dones”.

Per a desenvolupar un pla d’aquestes característiques “cal fixar els recursos amb els quals pot comptar el municipi per a que les dones superen els estereotipus culturals; també cal pressupostar les accions que s’hauran de realitzar per a acabar amb la falta de corresponsabilitat en el treball domèstic, l’atenció a les persones dependents i la criança de les filles i fills. Però, insistim, les polítiques socials i, en concret les de gènere, ara són competència impròpia i el Partit Popular s’estima més mirar cap a un altre costat. I només ha faltat la reforma laboral última del govern espanyol, on també el PP ha contribuït a que les discriminacions contra les dones treballadores siguen més grans, evitant objectius tan importants i necessaris com la conciliació familiar”, afegeix.

“Des de Compromís exigim a l’equip de govern del Partit Popular que treballe en vertaderes polítiques d’igualtat, que deriven en un pla d’igualtat real i que es destinen recursos a la coeducació i a la prevenció en matèria de gènere”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Compromís se suma a la convocatòria de la manifestació que, com cada any, eixirà des de la Glorieta de València este dijous 8 de març, i fa una crida a les veïnes i els veïns de Paterna a participar en esta manifestació i en altres actes que les entitats cíviques convoquen amb motiu del Dia de la Dona.

Retall: LEVANTE-EMV (8 març)

Publicacions digitals:
PATERNA BIZ
EL PERIÓDICO DE AQUÍ
CRÓNICA PATERNERA