Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 15 de març del 2012

COMPROMÍS DENUNCIA QUE L’ALCALDE NO EXECUTA LA SUSPENSIÓ DE LLICÈNCIES EN LA VILA ROMANA I PERMET UN NOU EDIFICI AMB UNA PISCINA

La coalició acusa a l’alcalde d’incompliment plenari i alerta del greu deteriorament del jaciment de la parcel·la de Sumpa

Compromís considera que, “igual que la comissió de la Vila Romana s’ha tancat en fals perquè encara hi ha aspectes per aclarir, l’anul·lació de la reparcel·lació i inici d’una nova també s’ha iniciat en fals, ja que l’alcalde no ha executat la suspensió de les llicències de les obres tal i com es va aprovar al ple de febrer. Això ha fet que, contravenint els acords plenaris, ja estiga iniciant-se un nou edifici que no havia d’estar i una piscina per damunt de la cota zero”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica queno entenem la dilació en el procés, ni la desídia de l'Alcalde, que encara no ha exercit les seues competències per suspendre immediatament les llicències per paralitzar les obres, les quals des de fa quasi un mes han avançat d’una manera espectacular, igual que també és tristament espectacular el deteriorament del jaciment que hi ha en la parcel·la de l’empresa municipal Sumpa. I tampoc sabem què passarà amb la part que està sota les finques, tota catalogada i que pressumptament va reconstruïda en el soterrani. No entenem com es permet que hi haja una piscina damunt d’unes restes que s’han de musealitzar. A este pas, tindrem el museu al soterrani d’una pisicina i sota locals comercials i vivendes, un lloc gens digne per a una troballa que situa l’origen romà de la Vila de Paterna”.

Segons Ramón, “la suspensió de llicències és precisament un mecanisme immediat i urgent per a protegir, en aquest cas, el patrimoni del municipi mentre s’aclarixen les il·legalitats del PAI evidenciades per la Fiscalia. Però a la vista queda que les irregularitats continuen al voltant de la Vila Romana, amb la desprotecció total i l’avanç de les obres i de l’estat de ruïna en la troballa que hi ha al terreny de Sumpa. Potser Agustí no deu saber les conseqüències legals que es deriven si no pren, de manera urgent, mesures de protecció del patrimoni històric, i més donat que el pèssim estat de conservació del patrimoni històric de Paterna pot conduir-lo a un procés penal, ja que s’estaria cometent un delicte contra dit patrimoni”.

“Lorenzo Agustí torna a fer de les seues, incomplint els acords plenaris, i deixant a perdre una troballa que és fonamental per a la història de Paterna. Des de Compromís mantenim els dubtes sobre la conservació del patrimoni i sobre com pretén l'Alcalde fer el museu  la Vila Romana, i continuem denunciant l’estat d’abandó del jaciment en la parcel·la de Sumpa. Exigim que es suspenguen les llicències tal i com es va acordar al ple de febrer, i volem una explicació del perquè està tot preparat per a que s’alce un edifici i una piscina on hauria d’estar el futur museu de la Vila Romana”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Retall: LEVANTE-EMV (15 març)

Publicacions digitals:
HORTANOTICIAS
CRÓNICA PATERNERA
EL PUNT 
PATERNA BIZ