Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 2 de març del 2012

COMPROMÍS INSISTEIX QUE L’ALCALDE HA DE DONAR EXPLICACIONS SOBRE ELS DUBTES QUE ENCARA ENVOLTEN AL PAI DE LA VILA ROMANA

La coalició, que no està en desacord amb l’inici de l’expedient d’una nova reparcel·lació a instàncies del Fiscal,  pregunta a què respon que es pretenga mantindre l’edificabilitat que en part ha generat un carrer municipal

Compromís segueix insistint en que “l’alcalde de Paterna no pot passar de puntetes per l’assumpte del PAI de la Vila Romana, sense respondre a tots els dubtes que encara envolten a la reparcel·lació que ahir es va anular al ple només perquè aixì ho demana el Fiscal. Nosaltres recolzem l’inici de la nova reparcel·lació però no es pot començar una nova etapa sense aclarir punts negres com que es vol mantindre una edificabilitat que en part ha generat un carrer municipal”.

Segons el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, “dins de l’informe proposta trobem una afirmació que no compartim: “deberán modificar la ficha del PRIM y todos los documentos que se vean afectados DE FORMA QUE LA EDIFICABILIDAD TOTAL DEL SECTOR SEA LA MISMA”. I preguntem: la reparcel·lació no tracta de llevar la edificabilitat que ha generat el vial municipal al promotor? Lleven la superfície del carrer però mantenen la edificabilitat?”.

Juanma Ramón assenyala que la Fiscalia “declara nul·la la reparcel.lació, però també el Pla de Reforma Interior i el Conveni de permuta. La pregunta és si l’alcalde també anul·larà la permuta i el Pla de Reforma Interior que incloïa el vial al promotor, ja que així ho demana el Fiscal i ho confirma l’assessor juridic de l’Ajuntament”.

A més a més, “ara està confirmat que la finca del Crist de la Fe és municipal, però el sr. Agustí está completament segur de la titularitat de totes les finques afectades al Sector Rio i Molins? Perque també s’ha publicat en premsa que pot haver dubtes sobre la possible titularitat municipal d’una altra finca. I això no li fa pensar a l’alcalde que s’hauria d’aclarir tot abans d’iniciar la nul·litat de l’expedient?”.

D’altra banda, el regidor Ramón destaca que “seria un detall per als compradors dels pisos que atengueren a la suggerència de l’Oficial Major de “donar trasllat de les actuacions al Registre de la Propietat” si també consideren que cal fer una anotació preventiva”.

“Tot aquest mal de cap es podria haver evitat si al 2007 l’alcalde s’haguera enrecordat de les seues declaracions quan era oposició, que el vial era municipal, i que en arribar a l’alcaldia sembla que va oblidar. Però no contents amb això, ací a Paterna ningú assumeix la seua responsabilitat, ni tampoc en les conselleries de Territori i Cultura”.

“Amb tot això, i el jaciment arqueològic de la parcel·la de Sumpa deteriorant-se sense cap tipus de protecció, s’inicia l’expedient, que evidentment té el seu procés. Esperem que es concloga, amb tots els dubtes solventats i dins de la legalitat vigent. Seguim sense estar a favor que s’inicie un expedient en aquestes condicions i amb tants interrogants. Però Compromís continuarà amb la seua tasca fiscalitzadora com a oposició, vetlant pel correcte desenvolupament de la nova parcel.lació”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Retall: LEVANTE-EMV (2 març)

Publicacions digitals: