Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 23 d’abril del 2012

COMPROMÍS ACOSTA A UN CENTENAR DE PERSONES LA NATURA I EL PATRIMONI DE LA VALLESA

Èxit de convocatòria en la passejada al bosc més proper de Paterna, organitzada per Compromís Paterna

Unes cent persones acudiren ahir diumenge a l’excursió organitzada per Compromís Paterna per tal de conéixer més a fons el bosc de la Vallesa, el seu patrimoni natural i històric. Es tracta d’una extensa àrea verda que es troba al costat de la zona urbana de la Canyada en el municipi de Paterna.

El passeig, que va començar en l’estació del metro de la Canyada, va comptar amb explicacions sobre la natura que s’hi pot trobar al bosc de la Vallesa, parlant d’espècies endèmiques de l’àrea com ara l’albaida sedosa, que és una planta que només creix a la Vallesa.

També es va poder veure com el bosc està en fase de regeneració, després de l’incendi patit fa uns anys. Al respecte, es va fer un parlament comentant les tasques de reforestació fetes a la Vallesa, que ara estan donant els primers resultats més visibles. Es feren preguntes sobre la situació de prevenció i protecció a la Vallesa, i des de Compromís es va apuntar que les retallades fa temps que han eliminat efectius en les brigades forestals. A més a més, també es parlà de la quasi total eliminació de la policia de medi ambient en Paterna, ja que actualment només hi ha un oficial i un agent que han de cobrir serveis de tot tipus.

Després de la parada tècnica per a esmorzar, feta al mirador de la Reina, la marxa va continuar fins el poblat de l'Edat del Bronze de la Lloma de Betxí, on es va donar una complida explicació sobre el jaciment arqueològic i sobre les excavacions realitzades fins el moment. Amb aquesta parada en la Lloma de Betxí, el centenar d’excursionistes va fer després el camí de tornada cap a la Canyada, coneixent un poc més sobre el patrimoni natural, cultural i històric que hi ha dins el bosc de la Vallesa.

Gràcies a tots per assistir. Podeu veure les fotos de l'excursió en el nostre perfil de Facebook.
Ja estem preparant una altra excursió per al mes de maig. Seguirem informant!!

Retall: LEVANTE-EMV (24 abril)

Publicacions digitals: