Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 20 d’abril del 2012

COMPROMÍS EXIGEIX QUE ELS TANATORIS NOMÉS PUGUEN ESTABLIR-SE A PATERNA EN SÒL INDUSTRIAL

La formació política presenta una iniciativa perquè l’empresa que ha sol·licitat llicència en Santa Rita puga gestionar el tanatori municipal que ha d’anar en Tàctica

Compromís durà al ple ordinari d’abril una moció “on demanem que els tanatoris no puguen estar en cap lloc dins de la zona urbana de Paterna. Volem que es revertisca la situació actual del PGOU a l’acord plenari del 26 de setembre de 2011, on s’especificava que l’activitat de tanatori únicament es podrà ubicar en zones industrials. I així que quede sense efecte l’acord pres el 25 de gener de 2012 que ja ha obert la porta al tanatori privat en Santa Rita i al malestar social de la ciutadania”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “està clar que la llicència a l’empresa Àbside Quart ja està concedida per a que faça el tanatori al barri paterner de Santa Rita, en un lloc que està a prop d’un parc on juguen els xiquets i en un punt on s’estrangula la circulació, tenint a posteriori greus problemes de trànsit”.

“A més a més pensem que el fet que l'Ajuntament iniciara la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) vigent, per a incloure la possibilitat de l'activitat de tanatori-crematori en zones urbanes del municipi, indica improvisació atès que s'havia licitat un projecte en 2007 sense que el vigent Pla General permetera una instal·lació d'aquestes característiques”.

“També cal afegir que l’empresa mixta que hauria de gestionar el tanatori municipal que va en Tàctica, i que no acaba d’arribar, no s’ha pogut constituir perquè no s’ha presentat ningú. Amb la qual cosa, en el cas que es construïsca el tanatori-crematori municipal, estarà tancat perquè no hi haurà qui el gestione”, destaca Ramón.

“Per això la nostra proposta per a evitar els tanatoris en zones urbanes de Paterna va en dos direccions: la primera, que el Pla General d’Ordenació Urbana del municipi torne al text inicial on limita l’activitat de tanatori i tanatori –crematori al sòl industrial; i la segon, que l’empresa Àbside Quart signe un conveni amb l’ajuntament per a gestionar el tanatori-crematori municipal en Tàctica a canvi de renunciar a la llicència per al tanatori en Santa Rita. Així recolzem la demanda veïnal i donem solució a l’embolic provocat pel PP, PSOE i EU”, conclou el regidor de Compromís per Paterna, Juanma Ramón.

Retalls:
LEVANTE-EMV (20 abril)
LAS PROVINCIAS (20 abril)

Publicacions digitals: