Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 24 de maig del 2012

AGUSTÍ DIFICULTA LA TORNADA DE LA TAMER EN EXIGIR UN CURS ONLINE DE BONES PRÀCTIQUES AMBIENTALS A LA CIUTADANIA

La formació donarà cursos presencials per facilitar el tràmit a qui no tinga accés a Internet. Compromís  també denuncia que la quantitat disponible en Aigües de Paterna per a tornar els diners als particulars baixa de 230.000€ a 160.000 €

 
Compromís considera que l’alcalde de Paterna “no té cap intenció manifesta de tornar els diners de la Tamer als ciutadans de Paterna, ja que no sols no hi ha prou diners per a tornar-la a totes les persones que ho han sol·licitat i ho sol·liciten, tal i com ell va prometre; a més a més, ara ho complica més, amb la obligatorietat de fer un curs online de bones pràctiques ambientals als abonats particulars que vullguen recuperar-la”.

Segons el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, “amb aquesta idea del tot kafkiana, Agustí farà que moltes persones que no poden accedir a Internet es convertisquen en persones sense dret a reclamar allò que és seu. I més quan resulta que ara dels 230.000 € que hi ha al pressupost de Aigües de Paterna per a tornar la Tamer, 70.000 euros seran per als abonats industrials que també reclamen la tornada de la taxa i que, mira per on, no estan obligats a fer el curs online”.

“I encara hi ha un altre requisit o impediment, per a reclamar la Tamer com a abonat domèstic: no tindre deutes pendents amb el consistori. Així totes aquelles persones que encara deuen la taxa de 2006, aquella que Agustí va prometre que tornaria i que encara està en l’aire, a hores d’ara són deutors davant l’administració municipal i no poden optar a la bonificació”.

“Seguim sense saber, i després d’haver-ho preguntat en moltes ocasions, si arribarà el dia que cobren totes les persones que han demanat que se’ls tornen els diners. Fa poc que l’equip de govern ha sol·licitat un crèdit ICO de 26 milions, que costarà a les arques municipals al voltant de 10 milions d’euros en interessos. L’ajuntament no pot mantindre serveis públics necessaris per a la ciutadania i ara l’única ocurrència és que tota la gent que paga rebut d’aigua i que vol que li tornen la Tamer, ha de fer un curset a distància per la xarxa. A què està jugant l’alcalde? Per què no diu la veritat: que ha mentit, que no té diners per a tornar la Tamer i que damunt ha convertit en deutors ha molts ciutadans del poble que ara no poden sol·licitar res?”, explica Ramón.

“Per tot açò, des de Compromís per Paterna ja estem preparant un curs presencial de bones pràctiques ambientals, per tal que tots els abonats domèstics del poble tinguen una oportunitat a l’hora d’exigir que els diners pagats de més tornen a les seues butxaques. I així el no tindre accés a Internet no serà un impediment per a exercir el dret de reclamar allò propi, ja que demanarem l’autorització dels abonats per a ajudar-los a fer el tràmit”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: