Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 23 de maig del 2012

L’OFICINA DE CONTROL PRESSUPOSTARI, EL BANC DE TERRES, ALLUNYAR ELS TANATORIS DEL CENTRE I LA MEMÒRIA HISTÒRICA, FITES DEL PRIMER ANY DE LEGISLATURA DE COMPROMÍS

La formació també ha iniciat activitats i xarrades per tal d’estar més a prop de la ciutadania de Paterna

Un any ha passat des de les últimes eleccions autonòmiques i municipals, “i ara que fem balanç de la revalidació dels dos regidors de Compromís en l’ajuntament de Paterna, està clar que si hem de destacar algunes de les fites més importants del treball del nostre grup hem de nomenar l’oficina de control pressupostari, el banc de terres, allunyar els tanatoris de les zones urbanes del municipi i exigir el compliment de la Llei de Memòria Històrica”, explica la portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll.

Segons Ripoll, “no ens oblidem que queda molt per fer en Paterna, i més quan assistim dia si i dia també a l’incompliment dels acords plenaris. És per això que des de Compromís seguim insistint en què l’oficina de control pressupostari, que va ser aprovada per tots els grups en juliol de 2011, es convertisca ja en un fet. De la mateixa manera que el banc de terres ha de ser un ens dinàmic que revitalitze l’horta del municipi i puga donar ocupació a gent aturada”.

En quant als tanatoris fora del nucli urbà, “fent d’altaveu de les reivindicacions dels veïns de Santa Rita, el paper de Compromís ha estat fonamental per a que la situació canviara de dalt a baix i que aquestes instal·lacions estiguen definitivament en sòl industrial. Li pese a qui li pese, a l’equip de govern li ha vingut molt bé que el nostre grup municipal preparara una moció que va donar peu a una Mesa de Treball, per a restablir la pau social a Paterna i començar a pensar de nou en el tanatori municipal”.

I sobre la memòria històrica, “restablir els honors de personalitats cabdals en la història educativa de Paterna en la II República que han estat oblidades per d’altres del règim franquista. Volem que el nom de ministres franquistes als carrers i escoles de Paterna desaparega, i que així es complisca la Llei de Memòria Històrica, proposta a la que malauradament s’ha negat el PP”.

“A més a més, com per a nosaltres és fonamental el contacte amb la ciutadania, hem encetat una sèrie d’activitats i cicles de xarrades sobre temes que pensem poden interessar a les persones que viuen i treballen al poble”, afegeix la regidora Loles Ripoll. Impostos, hipoteques, llei d’estrangeria, la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de Paterna i la seua repercussió en el municipi, així com un taller d’autoocupació, excursions al bosc de la Vallesa i al Puntal dels Llops en Olocau, “són alguns exemples d’aquestes activitats on volem que participe la ciutadania de Paterna”.

Precisament, i amb motiu de l’últim entrebanc del consistori per a que la gent reclame la Tamer, “en Compromís estem preparant un curs de bones pràctiques mediambientals, ja que ara resulta que qui vullga demanar que li tornen els diners ha de fer un curs online de bones pràctiques ambientals. I no tota la gent té accés a les noves tecnologies”, conclou Loles Ripoll.

Publicacions digitals: