Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 18 de maig del 2012

COMPROMÍS ARREPLEGA 2.315 SIGNATURES EN PATERNA CONTRA LA TAMER I ANIMA A LA CIUTADANIA A CONTINUAR RECLAMANT

Mentre a Paterna es tanquen ecoparcs i es lleven contenidors de reciclatge, la formació planteja que s’estudien altres alternatives en la gestió de residus que ja s’apliquen en altres ciutats

Compromís ha lliurat per registre d’entrada un total de 2.315 signatures que al·leguen contra la tamer, la taxa del fem que es paga a l’Entitat Metropolitana del Tractament de Residus (Emtre), “i que, encara que aquest organisme les tombe, la ciutadania ha de saber que pot continuar presentant al·legacions contra l’abús de la pujada de la taxa, per molt que intenten fer-nos desistir”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que el ciutadà “té dos alternatives per a queixar-se: una és posar un recurs de reposició, en el termini d’un mes, contat des que rep el rebut de l’aigua; i l’altra és que pot fer una petició de derogació de la taxa, sense termini per a presentar-la. Però des de l’Emtre controlat pel PP volen mantindre desinformats als veïns per tal d’evitar que se’ls acumulen les reclamacions contra l’escandalós increment de la tamer”.

“La pujada d’aquesta taxa està causant un greu malestar social i prova d’això són les 2.315 signatures que en poc més de dos mesos hem arreplegat al barri Centre de Paterna. El següent pas és continuar amb l’arreplegada de signatures en altres barris del municipi, perquè la indignació s’escolta al carrer i des de Compromís volem fer-la arribar a l’Emtre”.

D’altra banda, mentre a Paterna es tanquen ecoparcs i s’eliminen contenidors de reciclatge, “cal estudiar d’altres alternatives a la gestió de residus, propostes que no siguen gravoses per a la butxaca del contribuent. Recordem que Compromís portem en el nostre programa la supresió de la tamer, ja que el fem no ha de ser una càrrega econòmica si està ben gestionat. D’ahí el nostre Projecte Residu Zero, per a separar el fem orgànic per a compost i obtenir ingressos per a pagar la gestió dels residus de la venda del paper, el vidre, el plàstic i els envasos que recicla la població”.

En este sentit, des de Compromís Paterna “hem fet xarrades al barri Centre, a la Canyada i a Alborgí per a explicar què es pot fer amb el fem i què se pot aprofitar de tot allò que es produeix en una vivenda. Però també caldria que des de l’ajuntament es redactara una ordenança de residus que potencie la reducció en origen, la recuperació i el reciclatge, tal i com proposàrem també al nostre programa electoral”.

Cal facilitar, i no dificultar, com fa el PP a Paterna, que la població puga reciclar els residus perquè no vagen tots mesclats a les plantes de tractament, com passa actualment, ja que del total del fem només es recupera el 25%, i la resta va a macroabocadors. Un malgastament molt greu en temps de crisi, en què hauríem d'aprofitar tot el fem, tant com a adob per als camps com per a recuperar matèries primeres”, conclou el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

Publicacions digitals: