Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 3 de maig del 2012

COMPROMÍS DEMANA LA DESAPARICIÓ DEL VIU PER SER UNA MALBARATAMENT INTOLERABLE EN TEMPS DE CRISI

La coalició denuncia irregularitats en el compliment del reglament del periòdic municipal i critica que enguany l’encomana a Gespa en publicitat i màrquetin siga de 280.000 euros



Compromís, “després que les retallades en serveis socials i les pujades d’impostos amb les quals el Partit Popular, ací en Paterna, en la Generalitat i en el Govern espanyol estan carregant-se les economies domèstiques, considerem que tindre un diari d’informació municipal, el VIU, és una immoralitat econòmica i un malbaratament intolerable en temps de crisi. L’actual conjuntura no acompanya per a fer un dispendi en milers d’exemplars en paper, diners que estan dins de l’encomana a Gespa en publicitat i màrquetin que per a 2012 és de 280.000 euros”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “nosaltres ja férem una proposta a l’equip de govern en setembre per a que es deixara de publicar en paper el VIU. Però lluny de recolzar-ho, continuen malbaratant els diners. Només en tres anys, de 2010 a 2012, el PP té previst tirar al fem 1.500.000 euros en l’encomana a Gespa de publicitat i màrquetin. I mentre ens enfrontem a la pujada de preus públics en l’escola d’estiu, a la de taxes vàries, a l’eliminació de serveis com les línies d’autobús, o al tancament de biblioteques per falta de personal. Alguns exemples entre molts més que tenim al municipi”.

D’altra banda, Juanma Ramón denuncia que el reglament del Consell Rector del BIM (ara VIU), “deixa al descobert moltes irregularitats sobre el funcionament actual d’aquesta publicació. Des de la periodicitat, que segons s’estipula ha de ser mensual i que hui per hui és quadrimestral sense que s’haja modificat per escrit; fins al soport, que està tipificat que siga paper reciclatge o ecològic, i no diu res de xarxes socials, amb la qual cosa els perfils que hi ha a Facebook i a Twitter estarien en un limbo legal, trobant-nos també amb una total manca de transparència informativa”.

En este sentit, “si el Consell Rector, on nosaltres també hi estem, ha de dir la seua, ningú ens ha demanat opinió sobre tots els criteris que s’empren per a penjar informació en internet. Com a exemple, mentre hi havia fotografies i videos de la celebració del Mig Any, no hi havia res de l’acte de la República que es celebra al cementeri de Paterna i on també participa l’Ajuntament. A una pregunta en Facebook de la portaveu municipal de Compromís, Loles Ripoll, sobre el perquè d’aquesta decisió, en comptes de contestar o penjar imatges del dia de la República, qui porta el Facebook del VIU va llevar totes les imatges i vídeos del Mig Any. Decisió salomònica: ni Mig Any ni República. I dret a la informació, tampoc”.

“Des de Compromís volem deixar palés el nostre malestar per la poca moralitat que té l’equip de govern fent despeses com el VIU mentre hi ha tantes famílies a Paterna que necessitarien més serveis socials i menys retallades. I afegim, hui que es celebra el Dia de la Llibertat d’Expressió, que l’equip de govern no ha d’oblidar que els seus drets acaben on comencen els de la ciutadania i el dret a la informació n’és un dret fonamental”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals:
EL PERIÓDICO DE AQUÍ
HORTANOTICIAS
CRÓNICA PATERNERA
EL PUNT 
PATERNA BIZ