Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 25 de maig del 2012

COMPROMÍS DEMANARÀ L’EXPROPIACIÓ DEL MOLÍ DEL BATÀ PER A PROTEGIR-LO

La formació exigiex a l’ajuntament que exercisca la seua competència en matèria de conservació del patrimoni arquitectònic



Compromís considera que, “donat l’estat d’abandó i la desídia dels propietaris, cal fer una intervenció municipal urgent al Molí del Batà per a que no acabe convertit en enderrocs, sobretot després de l’incendi patit aquesta setmana. Per això des de la nostra formació anem a demanar en el proper ple que l’ajuntament exercisca la seua competència en matèria de conservació del patrimoni arquitectònic i que l’expropie per a garantir la seua protecció, rehabilitació i conservació”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que el propietari actual del Molí del Batà “acumula una ordre d’execució per apuntalar i rehabilitar l’immoble, a més de 10 sancions per valor de 110.758,03 euros cadascuna, sense haver abonat cap d’elles. Ambdós incompliments ja són causa per a iniciar l’expropiació. I Compromís fa la proposta via moció en el ple perquè és la manera d’evitar la seua destrucció total”.
L’antiquíssim Molí del Batà, situat a la Partida del Batà, “està inclòs al Catàleg del  Patrimoni Arquitectònic de l’Ajuntament de Paterna i al Catàleg de Béns i Espais Protegits de Paterna, amb la qual cosa no hi ha cap dubte sobre el seu importantíssim valor arquitectònic i patrimonial per a tots els paterners”, explica el regidor.

A més a més, la seua ubicació sobre la sèquia de Montcada, dins del Parc Natural del Túria i molt pròxim al nucli urbà, “li confereix unes grans potencialitats d’ús per a la ciutadania, ja que, una vegada rehabilitat, podria assolir usos socials, culturals i mediambientals per a les associacions i moviments veïnals del poble de Paterna”.

Així, des de Compromís “demanem que el Molí del Batà s’inscriga també al Registre de Béns, Solars i Edificis Municipals, i que s’inicien els tràmits d’expropiació per a que posteriorment puga rehabilitar-se i es pose en marxa en les seues instal·lacions un centre d’activitats socio-culturals. És l’única via que li queda a aquest edifici del patrimoni arquitectònic de Paterna per a mantindre’s dempeus i ser un contenidor de cultura i activitat ciutadana”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Retall: LEVANTE-EMV (25 maig)

Publicacions digitals: