Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 28 de maig del 2012

COMPROMÍS DENUNCIA LA PRIVATITZACIÓ DE LA GESTIÓ DE L’ENLLUMENAT MUNICIPAL

La formació acusa Agustí de disfressar d’eficiència energètica aquesta operació mentre ell en quatre anys no ha pres cap mesura en aquest àmbit

 
Compromís considera que “és una equivocació llevar-li la gestió de l’enllumenat municipal a l’empresa pública Gestión y Servicios Paterna (Gespa) i voler privatitzar-la, més quan l’enllumenat municipal és una de les competències bàsiques i pròpies dels consistoris, tal i com s’arreplega a la Llei de Bases de Règim Local”.
El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “segons l’esborrany del plec de condicions, l’empresa que es quede amb la gestió del servei aplicarà una tarifa plana a l’ajuntament de 1.700.000 euros a l’any. Això vol dir que tant si baixa el consum com si no, l’ajuntament continuarà pagant la mateixa quantitat i l’empresa es quedarà el marge de benefici que hi haja, a més de l’IVA. No es suposava que amb Gespa gestionant el servei ens estalviàvem l’IVA? Com s’atreveix ara  el alcalde a privatitzar un servei que ell i el seu equip de govern no ha sabut fer més eficient? L’Ajuntament podria haver estalviat molt en la factura elèctrica i ara donarà a guanyar estos estalvis a una empresa privada”.

Des de Compromís “pensem que aquesta operació és desfer tot allò que feren creant Gespa per a municipalitzar serveis i estalviar en costos. Sense dir-ho, el govern municipal del Partit Popular reconeix que ha fracasat en la seua gestió amb els serveis públics del municipi, pervertint l’origen de la creació de Gespa que a data de hui s’ha desvirtuat totalment. I ara vol disfressar d’eficiència energètica aquesta privatització quan l’alcalde en quatre anys no ha pres cap mesura en aquest àmbit”.

Ramón és contundent quan afirma que “si Compromís governàrem a Paterna faria temps que hauríem contractat una empresa especialista en eficiència energètica per a estudiar les millores que es podrien realitzar i així reduir la factura elèctrica, que s'ha disparat. Però no hauríem donat tota la gestió a una empresa privada perquè esta empresa sí que farà estos estalvis i continuarà cobrant la mateixa tarifa a l'ajuntament. Un negoci ruinós per a la ciutadania i molt suculent per a l’empresa que es quede la gestió: guanyarà diners a costa dels nostres impostos i de passar una competència pròpia a mans privades”.

A més a més, “un tema que ens preocupa dins d’aquesta privatització és el dels treballadors, ja que actualment són sis les persones que treballen en l’enllumenat públic de Paterna. Hi ha garantia que siguen subrogats per l’empresa que es quede amb la gestió de dit servei? Tenim a la vista nous acomiadaments en Gespa?”.

Per tot açò, “exigim que el servei de l’enllumenat públic del nostre poble siga com està, com una competència pròpia en mans de Gespa, garantint els criteris d’eficiència energètica i mantenint els llocs de treball, sense que a l’erari municipal li supose costos afegits o pèrdues de benefici”, conclou el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

Publicacions digitals: