Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 14 de maig del 2012

COMPROMÍS EXIGEIX MESURES URGENTS PER A PROTEGIR LA VILA ROMANA DAVANT EL SILENCI MUNICIPAL

La formació ha presentat un requeriment demanant a l’alcalde la protecció immediata del patrimoni arqueològic de Paterna i l’adverteix que en cas contrarir podrien haver repercusions legals

Compromís considera que “l’actual desprotecció i deteriorament que patix el jaciment de la Vila Romana, situat en una parcel·la propietat de l’empresa Societat Urbanística Municipal de Paterna (Sumpa), poden tindre conseqüències irreversibles si el consistori no prén cartes en l’assumpte. I més quan la protecció del patrimoni és una competència pròpia de l’ajuntament segons diu la Llei de Bases de Règim Local (LBRL). Per aquesta raó, requerim l’alcalde que pose remei a l’abandó que es pot veure en la troballa situada a l’àrea de titularitat municipal”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “després d’haver-ho sol·licitat a la Comissió Informativa de la Vila Romana, al Consell d’Administració de Sumpa, al Consell d’Urbanisme i en el mateix ple, encara no s’ha executat cap mesura protectora del jaciment romà en la parcel·la municipal”.

“És urgent que es protegisca el patrimoni històric que ens remet a l’origen romà de Paterna, i més quan és una responsabilitat per sé de l’ajuntament. Així de clar vé expressat tant en la LBRL i en la Llei 4/1998 de la Generalitat Valenciana de Protecció del Patrimoni Històric-Artístic”, afegeix.

“Insistim que d’haver-se fet la prevenció que Compromís hem demanat tantes vegades podria haver-se estalviat una despesa municipal més gran. Conforme passa el temps, més greu és el deteriorament i més cara serà la seua conservació, sense oblidar les possibles sancions econòmiques per la manca de protecció del patrimoni”.

El regidor Ramón afegeix que “la fotografia no ha canviat des del mes de març i tot continua en el mateix estat, ple de matolls i brutícia, que fan de línia divisòria amb la parcel·la privada on també hi ha restes de la Vila Romana. La qual cosa vol dir que no hi ha voluntat política per protegir el patrimoni arqueològic, un comportament que fins i tot pot arribar a ser gravós econòmicament per al consistori, ja que no exercir aquesta competència pròpia del municipi té com a càstig una sanció econòmica i/o reparació del dany”.

Per tot això, “volem que el govern municipal faça el seu treball, que la Vila Romana tinga el tracte que es mereix, i que s’invertisca en mesures urgents de protecció i conservació. Si no volen invertir en conservar el patrimoni, que almenys invertisquen per a evitar multes que foradaran més les arques municipals”, conclou el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.     
Retall: LEVANTE-EMV (12 maig) 

Publicacions digitals: