Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 2 de maig del 2012

COMPROMÍS MANTINDRÀ LA SEUA PROPOSTA SOBRE LA INSTAL·LACIÓ DE TANATORIS ÚNICAMENT FORA DEL NUCLI URBÀ

La formació es manifesta satisfeta per la ràpida convocatòria de la Mesa de Treball per a atendre les reivindicacions veïnals de Paterna i evitar noves peticions en altres barris

La portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, es reunirà el proper 4 de maig amb la resta de portaveus del consistori per a tractar l’assumpte dels tanatoris privats en el municipi. “La reunió ha estat convocada per la regidora de l’àrea però no hem d’oblidar que la Mesa de Treball sobre els tanatoris sorgeix arran d’una moció de Compromís. Amb la qual cosa ens alegra que, a proposta de Compromís, l’alcalde complisca, per primera vegada i en molt de temps, un acord plenari. I més quan estem parlant d’un tema com el dels tanatoris que ha alçat molta polèmica entre la ciutadania”.


Segons Loles Ripoll, “no sabem quina és la proposta que van a fer des de l’equip de govern però insistim en allò que demanen els veïns: que els tanatoris no puguen estar en cap lloc dins de la zona urbana de Paterna. I que es revertisca la situació actual del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) a l’acord plenari del 26 de setembre de 2011, on s’especificava que l’activitat de tanatori únicament es podrà ubicar en zones industrials. Així quedaria sense efecte l’acord pres el 25 de gener de 2012 que ja ha obert la porta al tanatori privat en Santa Rita, a tots els que puguen vindre i al malestar social”.

“El nostre plantejament per a evitar els tanatoris en zones urbanes de Paterna va en dos direccions: la primera, que el PGOU del municipi torne al text inicial on es limita l’activitat de tanatori i tanatori–crematori al sòl industrial; i la segon, que la Mesa de Treball inicie l’estudi legal per a que l’empresa que ha demanat llicència per al de Santa Rita, signe un conveni amb l’ajuntament per a gestionar el tanatori-crematori municipal en Tàctica a canvi de renunciar a la llicència per al tanatori en Santa Rita. Així recolzem la demanda veïnal i donem solució a l’embolic provocat pel PP, PSOE i EU”.

“Des de Compromís continuarem treballant per la ciutadania de Paterna, i ens mantindrem en les exigències que fèiem en la moció que presentàrem. A més a més, esperem que des de l’equip de govern es trasllade complida informació als veïns de Santa Rita i a tota la ciutadania de Paterna, perquè en un futur no molt llunyà, i si no torna a canviar el PGOU, podem tindre tanatoris privats en qualsevol punt de Paterna, augmentant el malestar entre la ciutadania”, conclou la portaveu municipal, Loles Ripoll.


Retall: LAS PROVINCIAS (28 abril)

Publicacions digitals:
EL PERIÓDICO DE AQUÍ
CRÓNICA PATERNERA