Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 7 de juny del 2012

COMPROMÍS PROPOSA IMPLANTAR UN SISTEMA DE GESTIÓ AMBIENTAL PER ALS POLÍGONS INDUSTRIALS DE PATERNA

La formació es posiciona al costat dels empresaris davant la necessitat d’implantar mesures que milloren la competència dels polígons paterners i presentarà una moció al proper ple



Compromís, després de mantindre una reunió amb el gerent d’Asivalco, Joaquim Ballester, per a intercanviar idees que milloren les àrees industrials de Paterna, manifesta que “compartim el mateix objectiu que aquesta associació, que és el de buscar millores abans que requalificar sòl industrial, ja que el municipi té una gran zona industrial integrada per diferents polígons que tenen encara algunes deficiències que, de solucionar-se, els farien més atractius a futures inversions internacionals”.

La portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, assegura que “els empresaris de Paterna han de participar en qualsevol projecte que afecte a les àrees industrials existents, i a les que puguen crear-se, en el poble. Buscant sempre l’augment del benefici i la reducció de costos que puga fer créixer l’economia i l’ocupació locals. Per això li hem traslladat a Joaquim Ballester una iniciativa que pren com a base experiències que ja s’han desenvolupat en àrees industrials europees i espanyoles des dels anys 90, parcs industrials que volen assolir el qualificatiu de ‘verdes’. I que presentarem al ple de juny via moció”.

En este sentit, la regidora explica que es tracta d’implantar criteris de gestió ambiental i economia verda al funcionament del polígon industrial. És un pla d’actuació, a llarg termini, amb accions concretes i mínima inversió, per a millorar la qualitat ambiental als polígons industrials i reduir el seu impacte en l’entorn: emissions de CO2, soroll, vessaments i residus, envasos i embalatges, ús i emmagatzematge de productes químics, sòl, ús i consum d’aigües, transport i mobilitat, emergències ambientals, i afeccions a la flora i fauna. “Tot amb l’única finalitat de protegir el medi ambient a més d’augmentar beneficis i reduir costos per a les empreses que tenen la seua activitat en un polígon com qualsevol dels que hi ha a Paterna”.

“Mitjançant actuacions col•lectives entre les empreses que formen els polígons i l’ajuntament es poden abaratir costos i augmentar competitivitat. Són molt interessants les experiències en plantes de transferència de residus industrials, dins del mateix polígon, que rebaixaria substancialment el cost en gestió de residus de les empreses del polígon. Per parlar d’un cas, a Paterna podríem tenir una borsa de subproductes que incentivaría els lligams entre les empreses gestores de residus existents al municipi. Si una empresa gasta com a matèria prima cartró, podria abastir-se dels residus de les empreses veïnes”.

A més a més, en la reunió “també hem parlat d’altres carències que hi ha a les àrees industrials del nostre municipi, principalment referent a la gestió de residus. No entenem com encara des de l’equip de govern del Partit Popular no s’ha plantejat la necesitat de millorar la dotació en contenidors de recollida selectiva al Polígon Font del Gerro. Ara, que tot apunta a l’arribada d’empreses xineses que, perquè no, també podrien interessar-se per instal•lar-se en esta zona, és un error molt greu que Font del Gerro no tinga aquestos serveis minims”.

En la reunió, celebrada en un ambient distés i cordial, la formació ha insistit en la necessitat d’incorporar criteris ambientals, d’economía verda i ecología industrial en la gestió dels nostres polígons industrials, tal i com succedeix en les àrees industrials d’Europa.

“Des de Compromís apostem per l’economia verda, com a reactivadora del mercat, i en el màrquetin ecològic com a ferramenta indispensable per a augmentar la competitivitat dels nostres polígons i així atraure noves inversions als ja existents. Cal millorar allò que tenim i no requalificar més sòl industrial”, conclou la regidora Loles Ripoll.

Retall: LEVANTE-EMV (7 juny)

Publicacions digitals:
PATERNA AL DÍA
EL PERIÓDICO DE AQUÍ
CRÓNICA PATERNERA