Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 8 de juny del 2012

JUANMA RAMÓN: “AGUSTÍ NO HAVIA PAGAT NI ELS CACHAPS”

La formació critica que la desídia en el pagament de factures a proveïdors ens costarà als paterners més de 10 milions d’euros en interessos en deu anys

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, després d’analitzar el llistat de factures de proveïdors, assegura que l’alcalde del municipi, Lorenzo Agustí, “no havia pagat ni els cachaps, el dolç típic de Paterna, dels actes municipals, i ara serà l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) qui els pague amb el crèdit que el consistori ha sol·licitat per valor de 26 milions d’euros”.

“Deixar sense pagar factures per valor d’ 11’25 euros en cachaps, pot ser una anècdota dins dels 26 milions de deute, però li deuria resultar prou vergonyòs a l’alcalde, i més quan aquesta factura acompanya a huit més, també de cachaps i per imports que van des dels 11,25 euros fins als 337,45 euros, i alguna pendent des de l’any 2008. No sabem si l’alcalde es refereix a això quan parla de pulcritud i de que tots ens hem guanyat a pols el concepte negatiu que la ciutadania té dels polítics”.

“La desídia i la mala gestió econòmica de l’alcalde han fet que s’hagen acumulat nombroses factures que podien haver estat ateses en el seu moment. I ara aquest abandó tindrà com a conseqüència que el crèdit ICO per a pagar als proveïdors coste a la ciutadania més de 10 milions d’euros en deu anys, només en interessos per no pagar quan tocava.”.
“Parlem de 500 proveïdors, alguns grans i molts altres mitjanes i xicotetes empreses, i d’un total de 4.000 factures, quasi tantes com les que ha presentat el consistori de València per al seu crèdit de l’ICO. El resum d’això és que la gestió del dia a dia és nefasta, i que un problema menut afegit a un altre, i a un altre, al final causa una metàstasi en el funcionament econòmic municipal”.
Per al regidor de Compromís en Paterna cal “un altre tipus de gestió econòmica, establir un mètode eficient i eficaç per a que factures de quantitats menudes no vagen acumulant-se. Que es fixe una quantitat mínima a partir de la qual es puga fer un pagament en efectiu en un termini que es concrete des del departament corresponent. Un ajuntament com el de Paterna no pot aprofitar una relació de confiança per a allargar en el temps el pagament de les factures pendents”.

“És de justícia pagar als proveïdors, però el que no és de justícia és que l’equip de govern del PP continue amb la seua mala gestió, ineficàcia i ineficiència. I tot girant l’esquena a les propostes de Compromís alternatives als seus pressupostos que, d’haver-les escoltat, ara podríen haver-los donat alguna idea per tal de reconduir la pésima situació econòmica a Paterna”, conclou el regidor Juanma Ramón.


Retall: LEVANTE-EMV (8 juny)

Publicacions digitals:
PATERNA AL DÍA
PATERNA BIZ
EL PERIÓDICO DE AQUÍ
CRÓNICA PATERNERA