Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 3 de juliol del 2012

COMPROMÍS DENUNCIA LA DISMINUCIÓ DE MITJANS EN EL PLA DE PREVENCIÓ FORESTAL DE PATERNA

La coalició critica que la regidora de Seguretat va afirmar, davant els veïns, no conéixer a quina administració pertanyien els efectius que patrullen el bosc



Compromís considera que “com a conseqüència de la crisi econòmica municipal i del debat entre competències pròpies i impròpies, l’ajuntament de Paterna durant esta campanya forestal ha donat un pas arrere després d’haver sigut un avançat històric en les seues polítiques de prevenció i vigilància forestal, a causa del paorós incendi de la Vallesa de 1994 que va arribar fins al barri de la Canyada. I eixe pas arrere s’ha traduït en la disminució dels mitjans en el Pla de Prevenció Forestal de Paterna”.

Segons la portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, “la regidora de Policia i Protecció Civil, Inmaculada Rodríguez, en la Junta de Barri de juny va informar que enguany s’anava a mantindre la vigilància en la torre forestal municipal a més d’una patrulla integrada per personal de l’empresa municipal Gespa, així com el servici de la Unitat de Medi Ambient de la Policia Local i ‘probablement’ patrulles de Protecció Civil, si la Generalitat concedia la subvenció sol•licitada”.

Durant la seua compareixença, la regidora “va informar de la presència d’efectius forestals que patrullen el bosc sense que l’ajuntament sabera a quin organisme pertanyen. Una mostra més de la descoordinació existent. I a preguntes dels assistents, la regidora de Seguretat va respondre que intentarien esbrinar-ho. No pot ser que qui porta l’àrea de Seguretat i Policia desconega aspectes com estos del seu departament i més quan estem en plena campanya d’incendis forestals”.

“Encara que Compromís reconeix que l’Ajuntament de Paterna és l’únic dels que limiten amb La Vallesa que posa mitjans municipals per a la vigilància forestal com a resposta a la demanda social del barri, la veritat és que la Unitat de Medi Ambient de la Policia Local ha sigut pràcticament desmantellada, ja que només compta amb un oficial i un agent per a realitzar tots els servicis en una època d’alt risc i amb la complicació del període vacacional, que pot suposar el patrullatge d’altres agents no coneixedors de l’espai natural de la Vallesa”, explica la regidora Ripoll.

D’altra banda, Compromís denuncia que iniciada la campanya estival “encara es desconeix si Protecció Civil de Paterna comptarà amb els mitjans econòmics per a patrullar per la zona en torns de matí i vesprada. La qual cosa suposa un important retrocés respecte d’anys anteriors. A més a més, el nostre grup municipal va preguntar al ple de maig quina era la previsió en quant als programes locals de prevenció d’incendis. Pregunta que encara ningú ens ha contestat”, conclou Loles Ripoll.

Retall: LEVANTE-EMV (3 juliol)

Publicacions digitals: