Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 28 de gener del 2008

Compromís per Paterna lamenta la instrumentalització del PP en la inauguració del Centre Polivalent Valentín Hernáez

Inauguració del centre
Ripoll denuncia l'ús partidista, electoral i ultra dretà de l'acte
La inauguració del Centre Polivalent Valentín Hernáez va congregar el dijous a un centenar de persones, entre representants veïnals i cívics, membres de la corporació municipal, i la ciutadania en general. Les eleccions estan prop però no per això este tipus d'actes han d'utilitzar-se política i electoralment com un escenari més de cara a la precampanya electoral que s'acosta. L'equip de govern del Partit Popular de Paterna va oferir durant la inauguració d'este espai obert per a la ciutadania del barri de Santa Rita un espectacle "lamentable", segons ha denunciat este matí la portaveu de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, que va assistir el dijous a la presentació.
La regidora de Compromís, que ha qualificat l'acte com un míting propi de l'extrema dreta, ha lamentat que en la inauguració no es fera referència a l'ús que es va a fer del centre, als col·lectius que ho utilitzaran, o a les activitats que s'exerciran en el mateix. No obstant això, l'acte va girar entorn d'unes intervencions –a càrrec de la secretària Autonòmica d'Immigració i Ciutadania, Gotzone Mora, i del director general de Ciutadania i Integració, Josep Maria Felip–, tan buides com el propi centre. Per això, Ripoll ha volgut especificar que totes les sales no tenien mobiliari i ni tan sols disposaven de llum (funcionaven amb un generador instal·lat en el carrer). A més, la inversió destinada a este centre, la inauguració de la qual es deu a l'impuls que se li va donar en la passada legislatura, ha sigut costejada íntegrament per l'Ajuntament de Paterna. Per este motiu, Ripoll ha criticat que en la placa d'obertura figure la Generalitat Valenciana.
La secretària Autonòmica d'Immigració i Ciutadania, Gotzone Mora, va aprofitar esta exposició pública per a al·ludir a la "fractura d'Espanya" –venent al PP com el banderer del llibertat front el terrorisme–; per a defendre el transvasament de l'Ebre; i inclús va arribar a demanar el vot "per al partit que millor esta treballant". A més, Loles Ripoll, ha recordat també com a Mora es va referir a la immigració, i va derivar qualsevol responsabilitat al Govern Central.
Per la seua banda, Josep Maria Felip va destacar al PP com "el gran lluitador" en matèria de Participació Ciutadana, obviant els exemples imprescindibles de ciutats com Còrdova, Sevilla, Getafe, Barcelona o Paterna (recordem que la democràcia participativa que hui disfruta el municipi es deu a la iniciativa d'EU durant la passada legislatura).
Titular a la premsa local, pàgina 8