Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 6 de febrer del 2008

Compromís denuncia davant la Sindicatura de Greuges un possible ús partidista de l’Oficina del Defensor del Ciutadà

La imparcialitat d’esta institució pública pot veure’s vulnerada amb la presència de dos assessores designades per dos partits polítics
El grup municipal Compromís per Paterna ha elevat a la Sindicatura de Greuges una denúncia en què insta a este òrgan a investigar la situació generada a Paterna arran de l'acabada de crear Oficina del Defensor del Ciutadà. D'esta manera, la portaveu de la coalició, Loles Ripoll, i la regidora del grup, Cristina Domingo, insten al Síndic a investigar esta figura, ja que "tenim dubtes raonables sobre una possible utilització partidista d'esta institució pública, i ens temem que l'ús d'esta Oficina puga ser parcial, partidista i estar polititzat". I és que, segons la informació que ha demanat Compreels meus pe Paterna, la institució de la Defensora del Ciutadà comptarà amb dos assessors que seran designats pels dos partits majoritaris. El fet que puga haver-hi dos persones amb carnet polític treballant per a esta institució pot ocasionar "inseguretat jurídica", ja que estos treballadors poden accedir a informació privilegiada que després poden utilitzar de forma partidista, segons han advertit les edils del grup municipal.
Hem comprovat que tant el Defensor del Poble o el mateix Síndic de Greuges compten amb assessors independents, i en tots els casos, tant el síndic com les persones de la seua oficina són independents per a garantir precisament que la institució es mantindrà al marge de qualsevol tipus de pressió política i tractarà les denúncies que li arriben amb total imparcialitat.
Per a Compromís per Paterna, la institució del Defensor del Ciutadà ha de ser independent per a poder atendre amb garanties les queixes que planteja la ciutadania davant de qualsevol actuació municipal que consideren injusta o discriminatòria.
La portaveu de Compromís, Loles Ripoll, ja va criticar durant el ple la forma en què l'equip de govern ha creat esta Oficina i va manifestar que "fins al moment no es tenia cap previsió sobre que la persona designada –a proposta dels grups polítics, i no a proposta popular, tal com permet l'estatut d'este organisme i com proposava el nostre grup– Estiguera en dedicació exclusiva ni que tinguera assessors en la seua àrea". Així mateix, Ripoll va qualificar esta decisió com "contradictòria i inadequada però també discriminatòria respecte al grup que jo represente", i va preguntar a l'alcalde si és que esta discriminació ha obeït a l'abstenció del grup municipal al juliol (deguda a la forma d'elecció de la defensora), sessió en què es va aprovar la constitució d'esta figura. El primer edil va respondre de forma intolerable i va fer referència a un compromís que el govern tenia per endavant amb un altre grup polític.
Per tot açò, les regidores de Compromís han volgut recordar que si no canvia la composició de l'Oficina, esta naixerà viciada i possiblement truncarà les expectatives que la ciutadania de Paterna té per a fer d'este organisme un element de millora del funcionament de l'Ajuntament i, per tant, de millora de la qualitat de vida a Paterna. L'Oficina encara no ha començat a funcionar i, per tant, el Partit Popular encara pot rectificar. Esperem que ho faça en benefici de tota la ciutadania de Paterna.
3 de gener de 2008