Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 6 de febrer del 2008

Compromís per Paterna exigix a PP i PSOE el seu suport per a que l'Horta de Paterna continue en el Parc Natural del Túria

Compromís per Paterna considera que l’horta de Paterna té uns valors ambientals i culturals que aconsellaven la seua inclusió dins del parc natural del Túria, com així es va fer quan es va aprovar la declaració de parc natural. Entre altres, proporciona aliments, té valors paisatgístics i culturals i és una zona d’esplai per a la ciutadania que és visitada diàriament per moltes persones que gaudeixen passejant entre els tarongers i observant papallones, pardals i altres animals presents en aquest ecosistema, intermedi entre els forestals i els més artificialitzats com són els jardins.
Recentment, una associació de propietaris de terrenys d’horta ha interposat un recurs contenciós administratiu pel qual sol·liciten l’exclusió de l’horta de Paterna del perímetre del parc. Cristina Domingo, regidora de Compromís, va mantindre una entrevista amb el portaveu de l’associació, José Barres, en la qual aquest va exposar les seues demandes i inquietuds: els baixos preus de la taronja, el furts continus i l’excessiva parcel·lació, tot això unit al difícil relleu generacional, està provocant l’abandó de moltes terres. Tot i entenent la situació, la regidora va manifestar que "La inclusió en el parc natural ha de contribuir a reviscolar l’horta, a donar més suport als agricultors, a l’agricultura ecològica, a horts per a la ciutadania i a altres projectes que han de ser recolzats institucionalment".
Per a Domingo "els agricultors han d’eixir guanyant amb la declaració de parc natural, i no al contrari. La situació actual no ha de portar-nos a pensar que les coses no poden millorar. Al contrari, el fet d’estar dins d’un parc natural ha d’obrir noves perspectives, i anem a demanar a l’equip de govern més implicació en la revitalització de l’horta".
Compromís demanarà tant al PP com al PSOE que es posicionen davant d’aquest recurs. Els tres grups municipals van aprovar anteriorment una moció en la qual l’ajuntament es comprometia a personar-se com a part interessada i demandada en contra de la descatalogació de la Vallesa, demanada pels Trénor. "Ara anem a demanar el mateix per a l’horta de Paterna. L’Ajuntament ha de treballar unit i sense fissures en la defensa del parc natural en la seua totalitat", ha manifestat Domingo.
18 de gener