Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 15 de febrer del 2008

Compromís per Paterna denuncia a la Generalitat per dejación de funcions en el Parc Natural de la Vallesa




No va ser la guarderia del parc natural sinó uns excursionistes els que denunciaren la situació de l’embassament de la Vallesa
Compromís per Paterna ha sabut –per informacions directes dels excursionistes que van arribar al mateix embassament– que van ser ells, uns particulars que anaven de passeig el diumenge, els qui van denunciar que l’embassament de la Vallesa estava buit. Estes persones van entrar irregularment a l’espai tancat i per això veieren la situació de l’embassament, però el que és molt greu és que no foren els mateixos guardes del parc els que detectaren esta situació.
Ha fallat la vigilància del parc. I ho ha fet perquè, després d’un any des de la declaració del parc natural del Túria, no hi ha suficient personal per a vigilància i manteniment. Segons Cristina Domingo, regidora de Compromís per Paterna "la Generalitat ha declarat parc natural una extensió molt àmplia de terreny, i no posa els mitjans econòmics i materials per a mantindre l’adequada vigilància".
A tot això s’afegeix el fet que, segons sembla, la policia ja tenia coneixement de l’abuidament de l’embassament, però no havia informat la direcció del parc perquè no ho consideraven anòmal. "La descoordinació ha sigut escandalosa, i també la falta d’informació de la policia sobre la transcendència d’un fet com l’abuidament d’un humidal dins d’un parc natural, que ha fet que no li donen la importància que té", ha puntualitzat Domingo.
D’altra banda, Compromís denunciem la tardança incomprensible i injustificada que han mostrat tant l’Ajuntament com la Generalitat en reaccionar: 48 hores.
Donat el malestar que hi ha entre les associacions del barri per la falta de transparència en l’adjudicació del local de Villa Amarga, i a més el fallo produït en la vigilància del parc natural i la tardança en reaccionar per part de les administracions local i autonòmica, Compromís considera normal que s’haja suspés l’acte d’inauguració de les oficines del parc, perquè s’hauria convertit, possiblement, en un acte de denúncia del moviment associatiu, tant pel que s’està produint en l’adjudicació del local de Villa Amarga com els recents fets relacionats amb l’embassament de la Vallesa. "Segurament no ha volgut trobar-se amb la contestació veïnal", ha puntualitzat Domingo.