Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 18 de febrer del 2008

Compromís per Paterna impedeix la aplicació d’un decret que previa una pujada al voltant d’un 28% i denúncia l'actitud covard i electoralista d'Agustí

Les dietes per assistència a la junta d’Aigües de Paterna s’han incrementat de forma escandalosa fins als 1.500 euros per reunió
Compromís per Paterna ha aconseguit frenar la decisió de l’alcalde, Lorenzo Agustí, de pujar el aigua al voltant d’un 28%, segons ha pogut saber aquest grup municipal. El primer edil va firmar un decret el passat 29 de gener que previa modificacions en la tarifa de l’aigua sense informar ni a l’opinió pública ni a l’oposició. Este fet de no informar ni a l’oposició ni a la ciutadania en un tema de tanta transcendència només es pot qualificar d’"alcaldada", segons ha manifestat la portaveu Loles Ripoll. Ripoll ha afegit: "Si Agustí parla de participació ciutadana, com és possible que tinguera l’intenció de pujar l’aigua amb nocturnitat i alevosia?".
Este decret va ser firmat el mes de gener, i en el seu text no s’especificava clarament la quantitat de la pujada. Ha sigut per investigacions posteriors que ens hem pogut informar del percentatge que suposarà la pujada de l’aigua. Encara que la pujada corresponga a l’IPC acumulat en els últims anys, pujar les tarifes de sobte al voltant 28% és una barbaritat, tal com ha manifestat Ripoll. No obstant, l’alcalde pareix haver canviat ara d’idea i ha manifestat aquest matí durant la Junta de Portaveus que desestimarà aquest decret al proper ple ordinari del mes de febrer.
Segons ha aclarit aquest matí Loles Ripoll "la actitud d’Agustí no deixa lloc a dubtes: l’alcalde ha donat marxa darrere davant la pressió dels grups de l’oposició, que ens hem assabentat prèviament de la seua intenció, i davant la proximitat de les eleccions generals".
Des de Compromís pensem que aquesta pujada cal fer-la escalonadament per a que els consumidors pugan anar adaptant-se a les noves tarifes. A més, hauria de fer-se al mateix temps una campanya de distribució gratuïta de dispositius d’estalvi d’aigua (carxofes de dutxa de baix consum, airejadors d’aixetes, botelles especials per a introduir en les cisternes, etc.), a fi que la població tinguera elements per a reduir el consum, i d’esta manera beneficiar el medi ambient i, a més, reduir l’import del rebut i així compensar les possibles pujades. D’altra banda, considerem que aquesta campanya s’hauria d’haver acompanyat una altra campanya exhaustiva de reparació i manteniment de fugues d’aigua en les canonades de distribució.
Per últim, per a Compromís per Paterna és fonamental que l’empresa Aigües de Paterna amplie la seua cobertura a tot el terme municipal. Actualment hi ha alguns barris que tenen subministrament per Aigües de València o altres companyies. Considerem que l’Ajuntament ha d’apostar per esta empresa, ja que és una empresa mixta amb participació municipal, que no te dins dels seus estatuts l’obtenció de beneficis i que pot ser la millor opció per continuar gestionant el subministrament d’aigües a tot el terme municipal. Anem a exigir també a l’Ajuntament la publicació immediata d’un quadre comparatiu de les diferents tarifes segons l’empresa de distribució.
Denunciem també la pujada escandalosa de les dietes per assistència, que ara són de 1.500 euros per cada reunió, cosa que ens sembla poc ètica i que, a més, Agustí no havia informat en el ple municipal sobre esta qüestió, a pesar que la portaveu de Compromís, Loles Ripoll, li ho havia preguntat en diverses ocasions.