Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 16 d’abril del 2008

RIPOLL DEMANA A AGUSTÍ QUE COMPLISCA EL SEU COMPROMÍS I FACILITE INFORMACIÓ SOBRE EL QUE INGRESSA I GASTA L'AJUNTAMENT EN CADA BARRI


Fins ara, l'Ajuntament de Paterna elabora un pressupost global amb grans partides d'ingressos, gastos i inversions. La portaveu de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, ha plantejat a l'alcalde que, a més, l'Ajuntament contabilize què aporta cada barri com a ingressos, i també quant gasta cada barri del municipi i que done informació respecte d'això. Esta informació també ha sigut sol·licitada diverses vegades pel Consell de Participació Ciutadana. L'equip de Govern es va comprometre a donar-la, però fins a la data no hi ha hagut avances en este sentit.
Per a Ripoll, "és molt important saber el que ingressa cada barri a les arques municipals i també el que rep d'estes, tant per gastos com en inversions. D'esta manera augmentaria la transparència, la ciutadania sabria el que aporta cada barri al municipi i el que rep, i açò no seria contradictori amb polítiques solidàries, al contrari". Precisament les normes d'organització dels pressupostos participatius, que va aprovar el Consell de Participació Ciutadana la setmana passada, es basen en la solidaritat entre els barris, perquè tenen en compte el nivell de renda i les dotacions de cada barri com a criteri a l'hora de destinar les inversions del pressupost participatiu. Per a Ripoll, "la informació sempre és positiva perquè ajuda a decidir tenint en compte tot les variable i també emmudix les especulacions d'uns i d'altres, que poden pensar que els seus barris estan discriminats. Amb este tipus de comptabilitat possiblement hauran barris que s'emportarien més d'una sorpresa, ja que hi ha veïns que pensen que el seu barri aporta més del que rep, i tal vegada no siga així". Hi ha barris, com per exemple La Canyada, que són molt extensos i tenen poca densitat de població, la qual cosa comporta més esforç inversor. Quant ingressa l'Ajuntament pel barri de La Canyada? I quant invertix en La Canyada? I en Santa Rita? I en Terramelar? No se sap. Perquè el pressupost municipal siga més transparent i perquè el treball dels grups municipals, i també dels diferents estaments dels pressupostos participatius es realitze amb més coneixement de causa, és necessari que l'equip de govern no s'adorma en els llorers i d'una vegada aporte a la ciutadania esta informació tan necessària.