Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 23 de juny del 2008

Per uns serveis municipals públics

A finals d’aquest mes de juny acaba el contracte amb l'empresa adjudicatària de la consergeria i atenció al públic en diferents Edificis Municipals, la UTE ESC Serveis Generals- CLECE. Esta entitat s'encarrega de donar cobertura de personal de consergeria i manteniment en els centres cívics i socials de caràcter municipal i en les escoles públiques del municipi. Ambdós adjudicacions estaven subjectes a un període de 2 anys que finalitza a finals de mes.
A causa d’aquesta adjudicació, l’Ajuntament paga a l’entitat més del que els treballadors cobren. Els empleats de serveis estan molt descontents i hi ha un risc considerable que deixen el seu treball perquè no els compensa. Els treballadors cobren exactament 600 euros per 40 hores setmanals, el salari mínim interprofesional, i existeix un descontent generalitzat en tots els treballadors i treballadores.
Sent fidel al seu programa electoral quant a una gestió municipal transparent, eficaç i solidària, des de Compromís per Paterna, volem per al poble uns serveis públics de qualitat i que estiguen a càrrec directament per aquest Ajuntament. Quan s’acabe el contracte, l’Ajuntament pot perdre una oportunitat d’or per a oferir als treballadors unes condicions laborals dignes amb les mateixes despeses per a les arques municipals.
Aquest sembla el camí més convenient per aquest tipus de servei, segons ha constatat el personal tècnic del consistori.
Per tot açò, el Grup Municipal Compromís per Paterna, per mitjà de la seua portaveu Dolores Ripoll Bonifacio, sotmet per a la seua votació els següents:

ACORDS
PRIMER.- Crear una Empresa Municipal de Serveis per a garantir una gestió municipal transparent, eficaç i solidària, que exigeix uns serveis públics de qualitat i coordinats directament d’aquest Ajuntament, baix la forma jurídica més convenient per tal d'assolir els següents objectius:
1. Prestar uns servicis d'hostatgeria i atenció al públic amb alts estàndars de qualitat, la qual cosa passa necessàriament per configurar un marc laboral digne per al personal encarregat de la seua prestació.
2. Contribuir al desenvolupament endògen de Paterna, mitjançant la reinversió al nostre territori d'uns recursos que a hores d'ara no ho fan.
3. Contribuir, mitjançant la intervenció com a agent en el mercat de treball de Paterna, a millorar les condicions laborals dels treballadors i treballadores de la nostra ciutat.
4. Contribuir a la formació continuada i a la millora constant de la qualificació dels treballadors i treballadores, de forma que redunde en benfici dels usuaris i usuàries dels servicis.
5. Garantir l'oportunitat d'assolir un lloc de treball a aquells col·lectius especialment vulnerables, i contribuir a la seua inserció al mercat laboral.
SEGON.- Traslladar el present acord a les associacions, a les Juntes de Barri del municipi, i dependecies on es troba el personal afectat.
CONSENSUADA, APROVADA PER UNANIMITAT

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ya era hora que alguien se preocupe por el tema de l@s trabajad@s que están currando por cuatro perras. Ojo al dato que los peperos si pudieran privatizarian hasta el aire para respirar.
Ojo con estos que ahora son de "centro pos-congreso", y sobre todo con el alcalde, que a todo dice que si, todo le parece bien...y despues hace la politica que defiende que no nos olvidemos es de derechas y no va a favor de l@s trabajadores aunque es de quien recibe los votos¿...?