Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimecres, 6 d’agost del 2008

Per la rebaixa de l'IBI

La revisió dels valors cadastrals ordenada per Hisenda, es va materialitzar en el municipi de Paterna l'any 2006 per a ser aplicada en 2007. L'actualització dels valors després de 12 anys de l'anterior revisió, va suposar un increment important de la base impositiva sobre la qual s'havia d'ajustar el tipus impositiu aplicable en el rebut de l'IBI de 2007. L'estudi fet pels tècnics municipals de l'àrea tènia com a objectiu: valorar la repercussió econòmica en els contribuents amb les noves bases cadastrals en termes globals i l'aplicació del tipus impositiu que en certa manera reduïra l'impacte de la revisió.
A al vista de les dades de l'estudi, el govern local anterior va optar per reduir el tipus impositiu del 0,78% aplicat del 2004 al 2006 al 0,70% per al 2007. Amb això es va arribar a un equilibri que en el seu dia va paréixer raonable, fins a tal punt pareix que va ser així, ja que el PP va recolzar esta proposta aparcant la seua bel·ligerància en este cas, respecte a la política impositiva del govern durant tota la legislatura.
Després de la revisió cadastral, i d'acord amb la normativa vigent continuarà incrementant-se la base imposable un 10% anual fins al 2015 si no es modifica.
Esta situació aconsella revisar cada any el tipus impositiu per a adaptar l'increment de l'IBI al del IPC, i no exercir major pressió fiscal sobre els contribuents, en este sentit considerem que el tipus aplicable ha de ser el 0,66. En coherència amb el discurs sobre a política d'impostos que Ud. Sr. Agustí ha defés, quan estava en l'oposició, haurà de reconéixer-nos que la proposta que fem és raonablement equilibrada i que vosté i el seu grup han de recolzar, sinó volen quedar en evidència davant dels seus votants i la resta de ciutadans.
El fet que des del seu govern no s'haja iniciat la rebaixa del tipus impositiu, ens induïx a pensar que vostés estan més interessats a recaptar més diners a costa de pujar els impostos, en este cas per passiva, sinó ix a davant la nostra iniciativa.
Segons allò que s'ha exposat sotmetem al debat i consideració del Ple de la corporació la següent,

PROPOSTA D'ACORDS
  • Modificar l'ordenança fiscal de l'IBI, quant al tipus impositiu rebaixant este del 0,70 actual al 0,66 per a ser aplicat en 2008.
  • Que s'adopten les mesures pertinents per a fer efectiu el punt primer
  • Remetre l'acord a les Juntes de Barri i Consells Sectorials.

Seguidamente el Grupo Popular presenta una enmienda a la moción, del
Adición al punto primero:
"[…]En función del resultado de la auditoria económica, se estudiará en el marco del proyecto de Presupuesto de 2008, la disponibilidad presupuestaria para modificar la Ordenanza Fiscal del IBI, en cuanto al tipo impositivo, rebajando éste del 0’70 actual al 0’66, para ser aplicado en 2008.[…]" A la vista de lo expuesto y tras una breve deliberación, el Pleno con los votos a favor del Grupo Popular (15), y la abstención del Grupo Socialista (8) y del Grupo EU-BLOC-VERDS-IR:ACCORD (2) aprueba la moción con la adición del Grupo Popular

PLE D'OCTUBRE DE 2007