Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 31 d’octubre del 2008

Domingo: "Les al·legacions recollides per Compromís han fet recapacitar al PP. Però amb esta baixada no es compensarà la pujada de 2008"

Moltes gràcies,
Bona vesprada a les persones de la sala i també als membres de la corporació,
Senyor alcalde,
Compromís per Paterna vam sol·licitar en una moció l'any passat que l'IBI només pujara el mateix que l'IPC, per això plantejàrem que el percentatge fóra del 0.66%, perquè volíem que la pujada de l'any 2008 no superara la pujada de l'IPC.
Vostés no van aprovar la moció i per això l'IBI va pujar un 17% de mitjana a Paterna. Compromís per Paterna, sensibles al descontent popular per esta pujada, ens vam plantejar fer una campanya de recollida d'al·legacions per a intentar que fóra la ciutadania la que, manifestant la seua opinió amb les al·legacions, els fera recapacitar i canviar d'opinió, com efectivament així va ser.
Vostés van anunciar fa uns mesos la baixada de l'IBI al 0,57. Amb esta baixada es congelarà l'impost en l'any 2009, però no es compensarà la forta pujada de l'any 2008, i tampoc es compensaran els diners que tots els paterners i paterneres hauran de pagar per la nova taxa metropolitana de l'EMTRE per la gestió de residus. Este diners fins ara el pagava l'ajuntament dels impostos que recollia per l'IBI, i ara el pagarà cada família en una taxa a part. Per això, en les al·legacions recollides per Compromís per Paterna es demana una baixada de l'IBI:
- D'una banda per a compensar la forta pujada de l'any 2008.- D'altra banda, per a compensar també la taxa de l'EMTRE i no fer un doble pagament: per una part via IBI, i de l'altra via taxa.Per això, ens felicitem perquè el govern municipal haja recapacitat, haja sigut sensible a la pressió popular i haja rebaixat l'IBI per al pròxim any, però també els diem que la rebaixa hauria d'haver sigut major: per compensar tant la pujada de l'any anterior com la nova taxa de gestió dels residus.
Volem destacar també que uns impostos tan ajustats com els que estem aprovant requerixen uns pressupostos molt aquilatats i un bon control dels gastos, i després dels últims esdeveniments que han passat en l’ajuntament, també amb un estricte control de les contractacions externes, sense malgastar els diners, controlant fins a l'últim euro i prioritzant aquells aspectes que milloren el dia a dia de la vida de la gent, com són els serveis socials, les ajudes a les persones majors, les activitats esportives i culturals per a joves i majors i la neteja, i mirant molt bé el que es gasta en festes, per a que es gaste, però no es malgaste. A tots ens agrada la festa: passar-ho bé amb les amistats, estar en la falla o en les comparses i fer festa és una necessitat que tenim com a persones, però cal aquilatar bé les coses, i per això anem a estudiar molt bé els pròxims pressupostos per a garantir que no s'estira més del braç que de la mànega.
Per tot el que hem exposat no podem votar a favor en este punt, perquè no és el que nosaltres considerem que caldria haver fet. La rebaixa hauria d’haver sigut major, com hem dit, per a compensar la forta pujada de l’any passat i la nova taxa de gestió de residus. Per això ens anem a abstindre en este punt.
Segona intervenció
Senyora Álvaro
Vostés diuen que van baixar l’IBI quan quan valoraren que tenien recursos econòmics suficients, però miren per on, va coincidir amb la recollida d’al·legacions del nostre grup municipal. Nosaltres continuem pensant que això els va fer reflexionar, però no suficient.
Vostés han aprovat una rebaixa del tipus que no compensarà ni la pujada de l’any 2008 ni tampoc la nova taxa que vostés aprovaren fa uns mesos de l’Entitat Metropolitana de Tractament de Residus. Uns diners per a tractament de residus que abans pagaven els ajuntaments amb els impostos de la ciutadania, i que ara hauran de pagar els ciutadans directament. Per això ens pareix lògic que, ja que l’Ajuntament ens estalviarem uns diners que ara pagarà directament la ciutadania, haurien de rebaixar més el tipus per a no pagar dos vegades este diners: seran 22 euros la banda més baixa de la taxa, i això haurien d’haver-ho calculat per a rebaixar més els tipus.
Per això, tot i que ens pareix adequat que hagen rebaixat l’IBI, considerem que no han tingut en compte ni l’augment de l’any passat ni la taxa de l’Emtre, i per això li reiterem que ens anem a abstindre en este punt.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Menys mal que vosaltres esteu ahi per a reivindicar les nostres denuncies!

Anònim ha dit...

aixó si que es deveres, esteu fent un bon treball politic de oposició com feía temps que no veíem. Felicitats.