Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 19 de febrer del 2009

COMPROMÍS PER PATERNA RECOLZA ALS AGRICULTORS DE L'HORTA DE PATERNA EN LA SEUA LLUITA PER LA RECUPERACIÓ DEL CAMÍ DEL MOLÍ DE TESTAR



Loles Ripoll denuncia l'estat d'abandó dels accessos a l'horta i advertix del risc d'inundació

El Partit Popular no ha comptat amb els agricultors en cap de les decisions que els afecten


Més de 200 persones, entre veïnes i veïns del barri de Santa Rita i agricultors de l'horta de Paterna, han firmat per a reivindicar l'ús de la carretera del Molí de Testar, una via agrària que han utilitzat “tota la vida” per a accedir als camps. Els treballadors de l'horta han mostrat d'esta manera la seua repulsa cap al que han qualificat com “apropiació de la carretera per a ús particular”. Compromís per Paterna ha estat en la zona per a comprovar quin és l'estat d'esta via, coneguda com a camí reial, i per a recórrer amb els agricultors l'itinerari que ara es veuen obligats a utilitzar per a treballar i també per a desplaçar-se fins a les seues vivendes.

La carretera del Camí de Testar està tallada en el seu tram d'accés per les obres que s'estan realitzant en la zona i els usuaris han de fer una volta de dos quilòmetres per a arribar al tram hàbil del camí, cosa que abans feien en 170 metres. La promotora encarregada de la construcció del complex hoteler Molino Real –en el que s'integra la rehabilitació dels cinc antics molins de Paterna– ha tallat este tram de la carretera definitivament i l'ha substituït per un gran aparcament.

Ens han furtat lo nostre”, han manifestat alguns dels afectats. La propietat d'este tram de carretera és de l'entitat urbanitzadora del sector dels Molins ja que el sòl va ser permutat per l'Ajuntament a canvi de la rehabilitació dels molins. No obstant això, l'Ajuntament es va comprometre a respectar els accessos a l'horta, a millorar-los, a senyalitzar-los; i a construir una rotonda per a distribuir el trànsit, que serà cada vegada major amb la futura inauguració del complex hoteler i del museu de ceràmica. Però per desgràcia no s'ha complit cap d'estos supòsits i s'ha bloquejat definitivament l'entrada de la carretera del Molí de Testar sense que s'hagen assegurat uns accessos segurs. I el que és més greu, no s'ha tingut en compte als agricultors en la presa de decisions de tot el procés i tampoc se'ls ha informat de res. “Pensàvem que havien tallat el camí per un temps, fins que acabaren les obres, i de sobte han tirat ciment per a construir un aparcament i ens han prohibit el pas amb males formes” ha explicat José, un dels agricultors afectats.

Compromís per Paterna ha acompanyat amb cotxe a este agricultor des de l'eixida de sa casa de l'horta fins al nucli urbà i podem assegurar que esta ruta és insegura i perillosa. Com mostra la imatge adjunta l'itinerari obliga a efectuar un gir de més de 90º en un tram que té l'espill reflector trencat i un stop doblegat i tapat completament per la mala herba.

Perill d'inundació

Però els riscos no acaben ací. La urbanitzadora ha tallat la séquia de Montcada per tres punts i la presa d'aigua per a reg l'han situat en el centre de l'aparcament. Segons han confirmat a Compromís per Paterna tècnics municipals, el perill d'inundació és molt elevat: si cauen a partir de 10 litres per metre quadrat s’anegarà el camí i també els camps i vivendes annexes.

Per a la portaveu de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, “tot açò demostra la deixadesa del govern municipal del Partit Popular de Paterna i és una falta de respecte cap als agricultors, que s'han vist apartats per l'equip de govern en un projecte en què són els màxims afectats”.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Tener mayoria absoluta sólo les dá la opción de ganar en las votaciones, que ya es bastante, pero no el no dar información ni contar DE VERDAD con los colectivos.
Para hacerse la foto con el descubrimiento romano han estado rápidos. Algunos echamos de menos la foto con los agricultores en el lugar donde estamos afectados.
Gracias Compromìs, por cierto el PSOE es conocedor del problema desde hace mucho tiempo y no nos ha echado un cable, y es que con el rollo de sus luchas internas se olvidan de los votos que recibieron y de quien los puso en el ayuntamiento.