Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 16 de febrer del 2009

Tercer Intercanvi de Llavors Locals


Tercer Intercanvi de Llavors Locals que l’associació Llavors d'ací organitzarà el pròxim dissabte 21 de febrer. Aquesta vegada es farà en la comarca del Camp del Túria, en Llíria, al Casal Jaume I (Avinguda dels Furs, nº17).

El programa de la jornada serà el següent:
10h: registre i recepció dels participants, picaeta per a esmorzar.
10h30: xerrada sobre biodiversitat.
11h30: intercanvi de llavors entre els participants (fins a les 14h).


Quan organitzem un intercanvi, és molt important que porteu les vostres llavors per mantindre viu el fluix de biodiversitat als horts del País. L’associació conserva unes poques varietats en un xicotet banc de llavors, però el nostre objectiu no és conservar les varietats en pots de vidre dins d’una nevera (conservació ex situ), sinó conservar les varietats en els horts, en les prestatgeries dels llauradors i hortolans per a que siguen ells mateixos els que s'intercanvien les llavors (conservació in situ). L’acte del dissabte és, per tant, una bona ocasió de reunir-se per a conèixer-nos i ampliar la xarxa de persones interessades en compartir coneixements i mantindre vives, en els nostres horts, les varietats locals seleccionades pels nostres avis. També és un bon moment per als que volen conèixer millor l'associació ja que serà l’espai perfecte per a apropar-se i preguntar.

En acabar l'acte, dinarem en un restaurant prop del lloc de l’intercanvi, on per 20 euros ens prepararan un dinar a base de paella, ensalada i tapes. Si voleu quedar-vos a dinar amb gent de l'associació, heu de avisar-nos avanç del dimecres 18 de febrer per a reservar taula. Desprès del dinar, la junta es reunirà per a treballar en els pròxims actes i avançar en els objectius de l'associació. Esteu també convidats a participar ja que busquem gent amb ganes de col·laborar activament.
Esperem que vos animeu a vindre a participar el pròxim dissabte en esta trobada de lluita i reivindicació d’un dret bàsic dels agricultors: el poder intercanviar llavors.