Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dijous, 30 d’abril del 2009

COMPROMÍS EXIGEIX AL PP DE PATERNA DURESA CONTRA LES ELÉCTRIQUES PER A GARANTIR LA SEGURETAT EN EL PARC



També exigix que l'equip de govern plantege un full de ruta junt amb les elèctriques per a traure les línies fora del parc

Estem entrant en les estacions caloroses, en les que el risc d'incendi és major. Encara que els incendis produïts en la Vallesa per contactes fortuïts de les línies d'alta tensió amb la vegetació han sigut inexistents fins ara, la legislació és contradictòria en esta qüestió, ja que segons alguna normativa –en la que es basa la Conselleria–, que ara es considera totalment obsoleta, s'hauria d'eliminar totalment la vegetació baix les línies d'alta tensió per a no produir incendis, i en canvi en el Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals del parc del Túria es planteja l'exigència a les companyies elèctriques que augmenten la seguretat en les seues línies per a evitar incendis, i així també poder mantindre la vegetació baix les línies elèctriques al no haver-hi possibilitats que estes causen accidents. Precisament el dimarts 28 d’abril, en la reunió sobre les tales mantinguda en l'Ajuntament, es va recordar que els únics accidents relacionats amb les línies elèctriques d'alta tensió en la Vallesa han sigut causats per imprudències dels treballadors de les empreses elèctriques, però en cap cas per purnes ni despreniment de cables, etc.

Encara així, la representant de Compromís en la reunió, Cristina Domingo, va exigir al govern municipal que reiteren a les elèctriques l'exigència de reforçar la seguretat en les línies “perquè no hi haja cap probabilitat d'ocasionar un incendi per contacte amb la vegetació, i que així es puga mantindre la vegetació de sotabosc i matoll intacta, a més de la immensa majoria de l'arbratge”. A més, Domingo va insistir en la necessitat reprendre les reunions amb les empreses elèctriques per a establir “un full de ruta per a traure les línies elèctriques fora del parc natural”.

Exigència d'un canvi del decret sobre les tales

A més, Domingo va transmetre a Ignacio Gabarda la necessitat que el Consell canvie el projecte de decret sobre treballs forestals baix les línies d'alta tensió que es va difondre en l'última reunió de la junta gestora del parc del Túria. En este decret es planteja la voluntarietat per a les companyies elèctriques de reforçar la seguretat en les línies, quan, segons Domingo “esta qüestió hauria de ser obligatòria. No és de rebut que en el segle XXI es permeta a unes companyies que talen tota la vegetació només perquè no estiguen disposades a realitzar uns treballs tècnics senzills i econòmics de reforç de la seguretat de les línies. Este decret té que ser modificat urgentment. Si no és així, podem trobar-nos amb milers d'hectàrees de bosc arrasades només perquè el Govern autonòmic no exigix a les empreses que realitzen una inversió mínima per a no posar en risc la vegetació”.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Lo que tenemos que hacer es atarnos a los pinos...a ver si el equipo de gobierno tambien lo hace...incluyendo mochila y niño