Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 28 d’abril del 2009

La línia defensiva Republicana de València podrà protegir-se




Búnker ubicat al bosc de la Vallesa






 L'Ajuntament en ple va aprovar ahir la proposta de Compromís mitjançant podria catalogar-se línia XYZ, de 26 kilómetres a l'àrea metropolitana, com a Bé d'Interés Cultural

 Compromís va sol·licitar la protecció íntegra d'esta línia i insta a la resta d'ajuntaments implicats a seguir l'exemple per a aconseguir una intervenció coherent


La protecció dels 26 quilòmetres que composen la línia republicana defensiva de la ciutat de València pot ser possible. Per mitjà d'esta proposta a la qual es sumeren la resta de grups de la corporació, l'Ajuntament de Paterna demanarà a la Conselleria de Cultura que dote amb la figura de Bé d'Interés Cultural a la totalitat de la línia XYZ, també coneguda com la Matallana, que discorre des del municipi d'El Puig fins a Manises; passa pel terme de Paterna i Sant Antoni de Benagéber, després pel bosc de la Vallesa, Entrepins, València la Vella, i finalitza en la localitat de Riba-roja del Túria.

Segons ha ressaltat la portaveu de Compromís, Loles Ripoll, -a la imatge- “donada la importància històrica i cultural d'este conjunt defensiu hem considerat que és fonamental protegir-ho en la seua totalitat. Es tracta d'una línia de trinxeres de 26 quilòmetres que, a més de travessar el nostre terme municipal, afecta més municipis, i per això des de Compromís ens agradaria animar a la resta d'ajuntaments implicats que ens acompanyen en esta petició”.

Si la resta de municipis també presenten i respalden esta proposta, podrà aconseguir-se la rehabilitació de vora 200 elements entre els que es troben búnkers, trinxeres, nius de metralladora, túnels, llocs de comandament i altres fortificacions.



Compromís per Paterna ha organitzat una visita oberta a totes i tots per a conèixer esta línia defensiva. Serà el diumenge 24 de maig a las 10 hores del matí des de la Porta del Sol de la Canyada. Informarem de l'excursió també els mitjans de comunicació en les pròximes setmanes, i ampliarem la informació al nostre blog.

Llig-la a l'edició digital