Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 21 de setembre del 2009

Dia Internacional de la Pau

Desarmament i no proliferació

El Dia Internacional de la Pau, que es celebra tots els anys cada 21 de setembre, és una crida mundial a la cessació del foc i a la no violència. Aquest any el Secretari General de les Nacions Unides està demanant als governs i als ciutadans que centren la seua atenció en el desarmament nuclear i la no proliferació.

El 13 de juny de 2009, el Secretari General Ban Ki-moon va llançar una campanya per mitjà de plataformes múltiples amb el lema Hem de desarmar-nos per a commemorar el conteo de 100 dies que culminaran en el Dia Internacional de la Pau, el 21 de setembre.

Durant els cent dies de la campanya, les Nacions Unides han creat consciència sobre els perills i els costos de les armes nuclears donant a conèixer diàriament una raó que explique per quina raó el desarmament nuclear i la no proliferació són tan fonamentals, per mitjà de Twitter i les xarxes socials Facebook i MySpace. S'han sumat a la campanya llançada pel secretari General, el Missatger de la Pau de les Nacions Unides Michael Douglas, qui des de 1998 ha estat un paladín de la causa del desarmament en nom de les Nacions Unides, i l'actor nord-americà Rainn Wilson, protagonista de la sèrie de TV The Office.

Qualsevol persona pot participar signant una Declaració per a donar suport la campanya del Secretari General destinada a alliberar al món de les armes nuclears, i oferint les seues pròpies raons per les quals hem de desarmar-nos en l'espai destinat per a això a continuació d'aquest text:
L'Assemblea General de les Nacions Unides va establir en 1981 el Dia Internacional de la Pau per a commemorar i enfortir els ideals de pau en cada nació i cada poble i entre ells.
Vint anys després, l'Assemblea General va decidir que el 21 de setembre de cada any es celebre un dia de cessació del foc i de no violència en tot el món i va convidar a tots els Estats Membres, a les organitzacions i a totes les persones a commemorar aquest dia, entre altres coses mitjançant l'educació i la sensibilització del públic, i a cooperar amb les Nacions Unides en l'establiment d'una cessació del foc a nivell mundial.
Signa


En Paterna es celebra hui este dia amb la lectura d'un manifest institucional per la pau a les 12 hores a l'entrada de l'Ajuntament.


Llig el manifest de Paterna