Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 16 de novembre del 2009

Compromís reclama la prohibició de la caça en tot el bosc

COMPROMÍS DENUNCIA LA PASSIVITAT DEL GOVERN MUNICIPAL DAVANT DEL PERILL D’ACCIDENTS


RIPOLL: L’ALCALDE HA D’EXIGIR A LA CONSELLERIA QUE PROHIBISCA LA CAÇA EN TOT EL BOSC

Veïns han denunciat que els caçadors no respecten la zona de caça i tenen por de passejar pel bosc


L’any passat, els perdigons que van disparar uns caçadors que caçaven a la Vallesa van ferir un veí que anava passejant. Enguany han tornat els caçadors al parc quan s’ha obert la veda i els veïns que passegen per la zona senten els dispars molt pròxims a ells i, lògicament, tenen por de rebre algun tir. Concretament, un veí de la Canyada ha informat a Compromís per Paterna que ell mateix va telefonar a la policia municipal perquè inspeccionara si els caçadors complien la llei que els obliga a respectar una zona de seguretat, quan fa uns dies va sentir dispars molt pròxims a ell. La policia municipal li va dir que era la tercera telefonada que rebia eixe dia sobre el mateix tema, i que no pensaven anar perquè estava permés caçar a la Vallesa. En altres ocasions, la policia municipal sí que havia acudit a la zona i havia demanat la documentació als caçadors, i havia comprovat si respectaven la zona de caça. No sabem si esta ha sigut una excepció o que per norma la policia té ordres de l’actual regidoria de la policia local de no intervindre per a inspeccionar si els caçadors complixen les normes.

Recordem que està permés caçar en tot el bosc de la Vallesa, no únicament en el coto tancat de la família Trénor. Per tant, si algun vianant camina per dins del bosc, fora dels camins i els caçadors no el veuen, tot i respectant la zona de caça, poden ocasionar un accident.

Permetre la caça al parc natural del Túria és una temeritat; més encara, és una irresponsabilitat. No estem en els anys 50 del segle passat, quan molt poques persones passejaven per la Vallesa perquè hi havia pocs xalets a la Canyada, i Paterna era un poblet amb 10.000 habitants. Actualment la Vallesa està vorejada de xalets, i és un pol d’atracció per a la ciutadania de tota Paterna, i també de l’àrea metropolitana de València. Per això no s’entén que la Conselleria no haja adaptat la normativa sobre la caça a esta nova realitat demogràfica. De fet, va tindre l’oportunitat de fer-ho quan va aprovar el Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals del parc natural perquè Compromís per Paterna, i també organitzacions ecologistes com Acció Ecologista Agró i la Coordinadora del Bosc van demanar que es prohibira la caça al parc, però la Conselleria no ho va acceptar.

Compromís ha demanat a l’alcalde que exigisca a la Conselleria que prohibisca la caça a la Vallesa. Agustí va dir l’any passat que parlaria amb la Conselleria perquè es poguera compatibilitzar la caça i el gaudi ciutadà. Des de Compromís constatem com estes dos activitats són incompatibles al bosc de la Vallesa. Loles Ripoll, portaveu de Compromís, ha afirmat: “L’alcalde no pot pretendre contentar a tots. Compatibilitzar la caça amb el gaudi ciutadà en la Vallesa és impossible. Enguany han tornat els tirs al bosc quan s’ha obert la veda i la gent té por de rebre algun dispar. L’alcalde hauria d’haver demanat a la Conselleria la prohibició de la caça a la Vallesa per a solucionar el problema des de l’arrel i aconseguir que el parc natural del Túria siga un espai segur on la gent puga gaudir passejant i fent esport amb total tranquil·litat”.

Davant això l'alcalde reacciona i l'Ajuntament sol·licitarà a Medi Ambient que prohibisca la caça