Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 11 de desembre del 2009

COMPROMÍS VOL TAMBÉ CONTENIDORS A PATERNA PER A RECICLAR L’OLI DE CUINA



S’han implantat a Aldaia, Beniparrell i Alfara del Patriarca amb molt bons resultats



L’oli usat de cuina contamina l’aigua si es tira a les canonades. Un sol litre d’oli contamina prop d’un milió de litres d’aigua, quantitat suficient per al consum d’aigua d’una persona durant 14 anys. A Paterna només hi ha un contenidor per als olis de cuina usats, que està en l’ecoparc i, segons ha pogut saber Compromís per Paterna, és poc utilitzat per la població, ja que l’ecoparc està ubicat lluny de tots els centres urbans de Paterna. La portaveu de Compromís, Loles Ripoll, ha afirmat que “perquè la població s’incorpore massivament al reciclatge de l’oli domèstic és necessari que l’ajuntament facilite contenidors que estiguen pròxims als domicilis.


Reciclar no ha de ser una heroïcitat sinó una activitat quotidiana i normal que les institucions han de facilitar”. Fins al moment, l’actual equip de govern no ha tingut cap iniciativa en este sentit. Compromís ha traslladat la proposta a la Regidoria de Medi Ambient i pròximament la plantejarà també en el Consell Assessor d’Urbanisme i Medi Ambient. L’objectiu és que l’Ajuntament instal·le, com a mínim, un contenidor en cada barri.


Actualment hi ha alguns pobles de l’Horta que han instal·lat contenidors: Aldaia, Beniparrell, Alfara del Patriarca, i pròximament Xirivella. En estos municipis, a més, s’han realitzat campanyes de sensibilització sobre com utilitzar els embuts que servixen per a introduir l’oli en els recipients. Ha sigut precisament Aigües de l’Horta l’empresa que ha col·laborat amb estos ajuntaments per a dur a terme la iniciativa. A Paterna podria ser Aigües de Paterna, empresa del grup, la companyia col·laboradora, ja que és una de les que subministren l’aigua en el municipi.



Publicat:
INFOPATERNA
Hortanoticias