Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 14 de desembre del 2009

EL PROXIM PLA E HA DE SERVIR PER A CREAR MES TREBALL A PATERNA



Paterna ha sigut el poble que menys treball ha creat amb el PLA E actual, aixó ha de canviar


L’Ajuntament de Paterna és en la província de València el municipi amb més de 20.000 habitants que menys ocupació ha creat a través de les ajudes del Pla Estatal d’Inversió Local, el conegut com a Pla E, segons un estudi comparatiu realitzat pel grup municipal Compromís per Paterna amb les dades proporcionades des de la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana.

Compromís per Paterna va denunciar fa dos mesos que les empreses que realitzen els projectes del Pla E (auditori, canalització del barranc de la Font i parc central) només havien contractat a 140 empleats dels 202 contractes anunciats per l’alcalde. En els dos últims mesos s’han realitzat 45 nous contractes fins a finalització d’obra, amb la qual cosa els treballadors estaran contractats uns pocs mesos fins que acaben les obres i no des del principi de cada obra, com era preceptiu. La xifra global de contractats fins al moment és de només 185.


Amb els més de deu milions d’euros de subvenció, les 185 ocupacions creades suposen una inversió per cada lloc de treball de 56.486 euros, quan la mitjana en la província és de 20.000 euros. Segons ha explicat la portaveu de Compromís, Loles Ripoll, “crear un lloc de treball a Paterna ha eixit caríssim en comparació a altres municipis, per la qual cosa podem afirmar sense por d’equivocar-nos que Paterna és el municipi de la província que pitjor ha gestionat les inversions estatals. Això és un motiu de preocupació per al nostre grup polític i per a tota la ciutadania de Paterna, que està travessant moments molt delicats”.

Algemesí, Manises, Cullera, Sagunt, Catarroja i Alzira, municipis també del PP, tanquen el llistat de ciutats que han administrat pitjor la generació de llocs de treball a través de les obres del Pla E, unes ajudes creades precisament per a taponar la sagnia de destrucció d’ocupació.

Pel que fa al pròxim Pla E, que suposarà per a Paterna 5,5 milions d'euros, Ripoll ha afirmat que ”exigirem que els diners del pròxim Pla E s’utilitzen més eficientment perquè cada lloc de treball necessite menys inversió i així poder generar més ocupació. Per això, proposarem que, a més de continuar la construcció d’infraestructures necessàries, se centren els esforços a crear treball relacionat amb els servicis socials, amb l’atenció a la dependència, amb la informació i la participació ciutadana, amb la potenciació de l’eficiència energètica i les energies renovables, etc.”. Estos llocs de treball són molt beneficiosos perquè contribuïxen a millorar la qualitat de vida de la ciutadania, no necessiten molta inversió en materials i per això donen la possibilitat de contractar a més persones amb menys recursos econòmics.