Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

diumenge, 17 de gener del 2010

COMPROMÍS DENUNCIA QUE LA DESPESA ELÈCTRICA ES DISPARA EN PATERNA MENTRE L'ALCALDE SIGNA ACORDS DE REDUCCIÓ D'EMISSIONS


Fa quasi un any, concretament al febrer de 2009, l'alcalde de Paterna va signar a Brussel·les el Pacte dels Alcaldes per l'Estalvi Energètic. D'aquesta manera el municipi de Paterna va adquirir un compromís amb la reducció d'emissions de CO2, impulsant un Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible que té l'objectiu de reduir aquestes emissions un mínim del 20% en els pròxims anys.

Segons Loles Ripoll, portaveu de Compromís per Paterna, per a que la signatura del conveni tingue conseqüències reals i efectives, ha d'anar acompanyada d'una reorientació de les polítiques energètiques i de mobilitat del municipi en el seu conjunt; si no es fa així, hauríem de pensar que una vegada més ens trobem davant polítiques de maquillatge.

Per a aconseguir reduir un 20% les emissions de CO2 de Paterna es necessari mesures decidides i ambicioses: el cotxe compartit també al polígon de la Font del Gerro, no solament a Tàctica, on treballen menys de la meitat de persones; el sistema públic de bicicletes no pot tenir èxit, com així està ocorrent, en un municipi on els carrils bici es tallen en diverses zones i s'obliga als ciclistes a compartir espai amb un intens tràfic de vehicles, les teulades solars municipals són insuficients quan existeixen quilómetros de teulades en els polígons industrials on es podrien instal·lar panells fotovoltaics. També fa falta un canvi de les polítiques de transport per a reduir els desplaçaments amb cotxe i impulsar els realitzats en transport col·lectiu i amb bicicleta.

Finalment, respecte a les mesures d'eficiència del consum elèctric, la despesa elèctrica confirma un augment continuat d'aquesta partida des de l'any 2006 de quasi un 35 %.

Podem observar la pujada de la despesa d'energia elèctrica a Paterna:
2006: 1.082.520,00
2007: 1.191.480,00
2008: 1.267.000,00
2009: 1.274.000,00
2010: 1.455.000,00

Aquesta pujada del 34,40% demostra el poc interès de l'equip de govern a reduir les emissions originades pel consum elèctric.

Per tant, Loles Ripoll, en nom de Compromís, insta al govern municipal a anunciar menys i fer més, perquè si vam seguir així, les emissions de CO2 continuaran augmentant, el medi ambient de Paterna no millorarà i el Pacte dels Alcaldes a Paterna serà paper mullat. Per altra banda, si l'alcalde es vanava de l'eficiència i eficàcia de la seva gestió, el malgastament en electricitat no diu molt d'aquesta eficiència que tant li agrada parlar.

Publicada:

El Torrentí