Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 15 de gener del 2010

PER QUE EL PP NO APOSTA PER LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA?

Una vegada més la nostra sorpresa i decepció per com esta funcionant la Participació Ciutadana a Paterna, en el consell Sectorial celebrat ahir dijous el regidor Sr. Sales es va limitar a llegir una xicoteta nota que segons ell “li havia passat el Sr. Alcalde”, per a explicar el punt d'Ikea.

Este punt constava en l'orde del dia a petició de membres del Consell, però ho havien inclòs com a dació de comptes, amb la qual cosa davant de la petició que es votara la proposta del malestar per l'explicació del punt el Sr. Regidor va dir “que no consentiria cap votació”.



L'esperit del Consell de Participació al nostre entendre, i seguint la carta de participació, és culminar el procés de la democràcia en les urnes amb la de l'opinió de la ciutadania cada dia. Es pot no compartir este concepte, però el que no es pot ni ha de fer és donar una imatge de democràcia participativa i cometre errors com el d'ahir, per part de l'equip de govern del PP, i del Sr. Sales en particular com a regidor responsable de l'àrea. El dit consell no està per a “cobrir l'expedient”, reunir-se i no aclarir les coses.

Ahir quedà constància, amb les manifestacions de la majoria de representants, del malestar en relació amb la informació que se suposa es devia donar sobre Ikea.

I són molts els interrogants que ens plantegem:

- Que queda del projecte de participació ciutadana des de la seua creació?

- Quina implicació té el PP amb el dit projecte més enllà de dir que es faran enquestes?

- Que passa amb l'execució dels projectes dels pressupostos participatius en els barris, del 2007 i 2008?.

Per què es manté una actitud tan poc entendible per part de l'equip de govern amb relació al Consell de Participació Ciutadana, com la que vam haver de patir ahir?.

Necessitem saber on estem i que possibilitats tenim de treballar els que vullguem fer-ho, fidels als principis de la participació ciutadana, concepte que ens creiem.

Si la intenció és que perdem el temps, i acabem abandonant alguns fòrums de treball per cansament. Per descomptat amb Compromís no ho van a aconseguir. Però serà la seua responsabilitat si la participació ciutadana no funciona.

Dolores Ripoll Bonifacio.