Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 11 de gener del 2010

Compromis per Paterna alerta de la gran quantitat de renùncies a les VPO en Paterna


Només un 20% d'adjudicataris han formalitzat els contractes de compra


Molts joves adjudicataris d'una vivenda a Paterna no poden accedir a ella tant pels preus elevats com perquè no disposen de les garantias exigides pels bancs per a accedir al crèdit. L'empresa municipal Sumpa trau les promocions que té en marxa al preu màxim permès per la Generalitat i el Ministeri de l'Habitatge (1.576 euros m2), que en l'últim any ha pujat molt per a afavorir que les constructores realitzen vivendes de protecció oficial.

[La Gaceta]
Això es pot constatar si analitzem el benefici que ha programat l'equip de govern del PP en els balanços de l'empresa mixta Desenvolupament Local de Paterna, en els quals s'esperen més de 80 milions d'euros de benef0icis amb la venda de vivendes, beneficis que, segons Loles Ripoll, portaveu de Compromís per Paterna "són escandalosos, ja que es tracta de persones joves, amb pocs recursos i necessitades d'un habitatge digne". Aquesta pujada de preus ha ocasionat que les dues promocions que té en construcció la Sumpa no s'adjudican, ja que solament s'han formalitzat un 20% dels contractes de venda. Desenes de famílies i joves adjudicataris no han formalitzat la compra perquè els seus ingressos són insuficients tant per a amortitzar la hipoteca com per a estalviar el 20% d'entrada, el que està ocasionant moltes renúncies.

En la crisi actual, les pujades de preus de les vivendes tenen un efecte nefast perquè a més de dificultar l'adquisició de vivendes a les classes desfavorides i els joves, obliguen a les famílies a destinar gran part de la seua renda a habitatge, el que impedeix la dinamització d'altres sectors de l'economia.

Per tot això, Compromís per Paterna exigim al govern municipal del PP una rebaixa de preus, que han d'estar relacionats amb els costos de construcció, als quals s'ha d'afegir un marge taxat raonable per a permetre la seua viabilitat; dedicar una part dels habitatges a lloguer; sol·licitar a la Generalitat i a l'Estat un increment de les partides destinades a l'accés a la vivenda; crear un registre únic de demandants d'habitatge protegit en el municipi de Paterna, i incloure representants dels òrgans de participació ciutadana en el consell rector de la Sumpa.



[Paterna al Dia]

EL TORRENTÍ