Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 11 de gener del 2010

Compromís porta la "batalla" amb el PP al Constitucional

El grup parlamentari Compromís va presentar aquest divendres un nou recurs d'empar, el segon d'aquesta legislatura, davant el Tribunal Constitucional (TC) "pel bloqueig que tant la Mesa de les Corts com el Consell estan realitzant per a evitar que els controle l'oposició" a través de preguntes parlamentàries.

En aquest sentit, la portaveu adjunta de Compromís Mónica Oltra va advertir que "aquesta dinàmica ha portat a la corrupció generalitzada al govern que presideix Francisco Camps". Oltra va recordar que el TC ja es va pronunciar en favor de l´Entesa per "actuacions molt semblants" de la Mesa de les Corts durant l'anterior legislatura". Per això, va dir que han decidit "no deixar passar ni una decisió injusta i arbitrària a Mesa de les Corts, perquè sistemàticament estem reiterant preguntes i sol·licituds de documentació no admeses o sense respondre".

Així, va assegurar que una vegada esgotades totes les vies "no ens queda més que sol·licitar l'empar del Tribunal Constitucional". Així, "podem augurar que la presidenta de les Corts, Milagrosa Martínez, pot convertir-se en la presidenta d'un Parlament autonòmic més condemnat de la nostra democràcia, un trist honor amb que passarà a la història", va apuntar.

En aquesta ocasió, va explicar Oltra, han decidit elevar davant el TC una sèrie d'iniciatives dels seus diputats "que o bé la Taula dels Corts o el Consell no han tingut a bé fer efectives sense donar explicacions". D'aquesta manera, va apuntar que el síndic de Compromís, Enric Morera es va interessar per si l'empresa Celéstica havia rebut algun tipus d'ajudes per part del Govern valencià, però la Mesa dels Corts "va decidir no tramitar-la adduint que aquest empresa no tenia cap rellevància pública".

Per la seua banda, la portaveu adjunta Mireia Mollà va preguntar pel projecte CASTOR d'emmagatzematge de gas natural a Vinaròs però "novament la Mesa es va escudar en la no rellevància pública per a no tramitar les iniciatives de la parlamentària". En el cas de Mónica Oltra, es tracta d'una bateria de preguntes sobre un expedient sancionador a una empresa que realitza una sèrie de moviments de terra en sòl de protecció forestal en el terme de Serra de Engarcerán. No obstant això, "tots els intents de per a conèixer l'estat del procés sancionador han estat infructuosos", va assegurar.

INFORMACIÓ: DIARIO CRÍTICO