Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 11 de gener del 2010

UNS PRESSUPOSTOS QUE ABOQUEN L’AJUNTAMENT DE PATERNA AL DÈFICIT I A NO PODER EXECUTAR LES INVERSIONS

ARTICLE DEL BULLETÍ D'INFORMACIÓ MUNICIPAL:


L’any 2009 ha arribat al final i és temps per a l’anàlisi, la crítica i la reflexió. Enguany, com a colofó el Partit Popular ens ha fet un regal de Nadal molt especial, amb una bonica envoltura però ple de falsedat: els pressupostos de 2010. Les comptes que ha aprovat el PP són irreals i temeràries.


ELS INGRESSOS DE 2010: FARCITS D’INTERROGANTS


Tornen a aparèixer les empreses mixtes amb 4 milions d’euros, però a més amb els 2.700.000 euros de les primes d’emissió de les accions de les empreses mixtes. El Partit Popular utilitzarà uns ingressos de les empreses mixtes que estan totalment en l’aire i depenen d’un soci tecnològic que no se sap si existirà. Pretenen cobrir amb això el funcionament ordinari de l’ajuntament. El mateix Interventor ha qualificat de "fort risc" que les despeses ordinàries es financen amb l'aportació de les empreses mixtes i per la seua prima d'emissió ja que, a més, no existeix justificació documental que justifique que estes xifres seran oferts per les empreses concorrents.

FALSES PROMESES

Dins del capítol de gastos, criden molt l’atenció els de neteja viària. Quan el PP va entrar en el govern prometeren una renegociació del contracte amb FCC. No obstant, el que tenim ara és un tinent d’alcalde expulsat, un augment de la partida per actualització de preus i una ampliació de serveis via GESPA de mig milió d’euros. O siga, que no han renegociat el contracte, paguem molt més per la neteja viària, i tot això Paterna no esta més neta.

LES INVERSIONS CONDICIONADES A INGRESSOS PER LA VENDA DE SÒL


El PP confia ingressar 9 milions d’euros de la venda de sòl dels paterners i paterneres quan degut a la crisi i la parada de la construcció es pràcticament impossible que es puga fer efectiva la venda. És molt possible que, igual en 2009, no es realitzen més inversions a Paterna que les que s’han executat amb el Pla E. Paterna podria haver-se salvat d’això si els seus dirigents hagueren fet una previsió adaptada a la situació de crisi actual, planificant les inversions sense confiar en la venda de drets urbanístics i basant-se en recursos propis dels impostos que paga la ciutadania.

MANIOBRA D’OCULTACIÓ AMB LA GESPA

A més a més, quant la comptabilitat de la GESPA, el govern del PP no ha fet una comparativa entre el que costaven abans els serveis que ara realitza la Gespa i el costen ara, i per tant no es pot saber si hi ha estalvi.

DEUTE PÚBLIC: REFINANÇAMENT I NO REDUCCIÓ

Segons declaracions de l’alcalde, el deute públic hauria passat de 5 milions i mig a 3 milions, però tal com es va demostrar anit, el deute no s’ha reduït sinó que només l’han refinançat i els primers anys són de carència, però després caldrà pagar els interessos de tot, també de l’acumulat. Des de Compromís exigim informació veraç.

LA LUCHADORA AMINETU HAIDAR REGRESA AL SÁHARA OCCIDENTAL

Compromís per Paterna quiere mostrar su alegría y admiración por Aminetu Haidar, que gracias a su tesón, determinación y dignidad, ha logrado vencer la injusticia a la que estaba siendo sometida por parte de los Gobiernos de España y el Reino de Marruecos.
Desde aquí queremos mostrar una infinita gratitud y reconocimiento a todo el movimiento solidario con el Pueblo Saharaui, que ha desempeñado un papel fundamental en la consecución de los objetivos de Aminetu y mostrado una vez más su capacidad de movilización y su sacrificio en pos de la justa causa de Aminetu y del Pueblo Saharaui.
También queremos agradecer especialmente el último esfuerzo, sin precedentes, de cientos de colectivos, partidos políticos, organizaciones sociales y sindicatos, en las calles de la capital del Estado, unidos por un fin concreto como éste: “Por el regreso al Sahara de Aminetu Haidar”.

Sin embargo, la lucha de Aminetu Haidar y del Pueblo Saharaui continúa. Estos últimos 33 días de huelga de hambre de Aminetu Haidar han vuelto a traer a la palestra la existencia de un conflicto no resuelto que sufre todo un pueblo y que atañe de manera directa al pueblo español y a sus dirigentes.
La próxima Presidencia española de la Unión Europea debe suponer el primer y definitivo paso en la solución justa y duradera que conduzca a la autodeterminación del Pueblo Saharaui, y ponga fin al proceso de descolonización inconcluso.

BONES FESTES I UN FRUCTÍFER ANY NOU

Des de Compromís per Paterna volem rebre l’any nou recordant una frase de l’antropòloga Margaret Mead, que potser ens done força per a seguir lluitant: "No dubtes mai de la capacitat de només un grup de ciutadans i ciutadanes conscients i compromesos per a canviar el món. De fet, sempre ha estat així"

Perquè creiem en la felicitat del dia a dia, en la necessitat d'unir els nostres esforços. Cada any ens brinda la possibilitat de créixer com a éssers humans i relacionar-nos de manera positiva. Perquè creiem en la ciutadania i en el nostre projecte d'esquerres, verd i valencianista. Per tot això, vos desitgem molt bones festes i feliç any!