Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

divendres, 7 de maig del 2010

COMPROMÍS CRITICA QUE L’AJUNTAMENT DE PATERNA VULLGA TALAR 4 HECTÀREES EN LA VALLESA INVADINT COMPETÈNCIES DE LA GENERALITAT

Compromís demanarà a Gabarda la retirada del pla i la negociació d’un nou pla consensuat en la Mesa de Tales

El regidor de Sostenibilitat, Ignacio Gabarda, va anunciar ahir en el Consell de Medi Ambient i Urbanisme de Paterna que l’Ajuntament eliminaria quatre hectàrees de bosc (equivalents a quatre camps de futbol) en la zona de bosc de la Vallesa més pròxima als xalets. Segons va comentar el regidor, els veïns havien demanat que es realitzara en la zona labors de tractament de la vegetació per a impedir que en cas d’incendi este poguera afectar les vivendes. Estos treballs hauria de realitzar-los la Generalitat, ja que estem parlant d’una zona que està dins del parc natural del Túria, però una vegada més l’Ajuntament ha assumit una competència autonòmica, segons Gabarda “perquè la Generalitat no té pressupost”.

Així les coses, per a obtindre els permisos pertinents, l’Ajuntament ha presentat un pla d’eliminació del 90% de la vegetació, és a dir, tot el bosc baix i tots els arbres, per tal que puga ser aprovat per la Generalitat. Però este pla, segons experts ecologistes presents en la reunió, com Paco Collado, d’Acció Ecologista Agró, seria molt negatiu. Segons Collado, el que cal fer és “intervindre en les zones de contacte entre el bosc i la urbanització però amb uns criteris més respectuosos amb la vegetació. Concretament, en compte d’eliminar el 90% de la vegetació, s’hauria de limitar el desenrotllament de la vegetació perquè no superara un metre d’altura, afavorint el matoll ben conservat, que done una bona protecció al sòl per a previndre l’erosió”.

Per a Cristina Domingo, regidora de Compromís “l’Ajuntament pretén matar mosques a canonades. Em recorda George Bush, que per a eliminar els incendis forestals va plantejar que s’havien d’eliminar els boscos. Hi ha altres formes de fer les coses. Cal gastar-se els diners instal·lant sensors en el bosc, més hidrantes, més vigilància. Esta és la verdadera prevenció, i no deixar pelats 25 metres de bosc a la redona, que suposarà una agressió de proporcions importantíssimes que estem segurs que seran qüestionades pels veïns, igual que han sigut qüestionades les tales de les elèctriques”. Per això, Compromís demanarà a Gabarda “la retirada del pla i la negociació d’un nou pla consensuat en la Mesa de Tales”.

Retall:
LEVANTE EMV (Dissabte 8 de maig)