Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 16 d’agost del 2010

LA MESA DE LES CORTS VA VULNERAR DRETS FONAMENTALS DELS DIPUTATS DE COMPROMÍS


El Constitucional considera que les Corts “han vulnerat els drets fonamentals” dels diputats de Compromís en vetar, sense donar una explicació adequada, 30 iniciatives parlamentàries que reclamaven informació sobre els contractes subscrits pel Consell amb empreses relaciones amb la trama de corrupció del cas Gürtel. Empreses que presumptament haurien fet diversos regals al president de la Generalitat, Francisco Camps, i altres alts càrrecs del PP barata l'adjudicació de contractes.

A més, l'alt Tribunal pren formalment mesures per “restablir el dret fonamental a la participació política dels diputats” i ordena que les preguntes tornen a la Mesa. Una Mesa que està presidida per Milagrosa Martínez, també afectada per la investigació del cas, ja que sent consellera de Turisme va atorgar algunes edicions de Fitur a l'empresa del “Bigotes”, un dels responsables de la trama.

El Consell es veurà obligat així, a informar per escrit sobre les adjudicacions a les firmes Gürtel i a altres empreses lligades a diverses polèmiques sobre les preguntes que va formular Compromís el 9 i el 31 de març de 2009. Llavors, la Mesa va argumentar amb l'article 153.2 del reglament de les Corts, que les preguntes “no es referien a cap persona física o jurídica amb transcendència pública a la Comunitat Valenciana”. El TC considera que la resolució de les Corts “manca de qualsevol tipus de justificació argumentada i individualitzada i palesa un vici de manca de motivació que impedeix conèixer les raons del vet”.
  • Compromís exigeix la dimissió de la presidenta de les Corts (Llegir més ACI)
 [Notícies publicades al DIARI EL PUNT]