Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 16 d’agost del 2010

RIPOLL ALERTA QUE EL LUXÓS EDIFICI DE LA SUMPA OFEGA LES FINANCES D’ESTA SOCIETAT URBANÍSTICA

Per a Compromís per Paterna, el PSOE va contribuir, amb el seu vot a favor de l’adquisició de l’edifici, a fer més greus els problemes econòmics de la Sumpa

La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, adverteix que la compra del luxós edifici on es troba la seu actual de la Sumpa “està fent trontollar les finances d’aquesta empresa pública municipal, perquè els més de sis milions d’euros que va costar la seua adquisició fan que la pèsima situació econòmica d’aquesta societat urbanística siga un viatge sense retorn”.

Loles Ripoll recorda que en el seu moment Compromís per Paterna “va manifestar la seua oposició a la compra perquè es feia sense que hi haguera concurs públic i sense que quedara clara la seua necessitat”. Ripoll afegeix que “el procés d’adquisició de l’edifici de la Sumpa, un leasing amb opció de compra, va ser sense transparència, enmig de la greu crisi que patim, i els ciutadans de Paterna es mereixen tindre alguna explicació de còm i quan es gasten els seus diners”.

Ripoll també subratlla que “el Partit Popular ha fet malament en adquirir una propietat tan gran i el PSOE, que va votar a favor d’esta adquisició, també va contribuir a fer més gran la barbaritat”. Loles Ripoll assenyala que “ara hem de reconduir la situació, en un moment que fem política de contenció de la despesa. I això hauriem d’aplicar-ho a totes les societats municipals”.

Precisament, Ripoll ja va demanar en el seu dia explicacions sobre els termes de la compra de l’edifici perquè quan es va presentar el projecte “primer es plantejava un renting o un leasing i finalment acabà convertint-se en una compra”. Ara, quan han passat més de sis mesos i amb la crítica situació financera de la Sumpa, “encara estem esperant respostes des de l’ajuntament que aclarisquen la despesa dels 6.148.000 euros”.

La portaveu municipal de Compromís per Paterna afirma que “cal mirar altres opcions que no representen una despesa tan elevada per a l’ajuntament com per exemple canviar la seu de les societats, Sumpa i Gespa, a un local més modest i, en el cas de la Gespa, que les instal·lacions s’ajustaren a les necessitats d’emmagatzemar la seua maquinària, que en la seu actual és impossible”. Ripoll afegeix que “és important, abans de tot això, fer un estudi a fons de la repercussió econòmica que suposaria tancar el leasing actual, que és a 25 anys, per a poder fer tots estos canvis”.

A més a més, Loles Ripoll considera que “sabent que els projectes s’acaben, plantejar-se una inversió tan gran com la que es va fer en l’adquisició d’este edifici és una barbaritat, perquè estes societats igual que comencen poden acabar o tindre un paper molt reduït. Amb estes actuacions, sembla que l’alcalde no té clar que una societat urbanística no és un ajuntament”.

Publicacions digitals: 
HORTANOTICIAS
INFOPATERNA
Retalls:
1.- LEVANTE EMV (14 d'agost)
2.- PROVINCIAS (14 d'agost)