Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dilluns, 2 d’agost del 2010

L’OPOSICIÓ, DE DOL PELS PRESSUPOSTOS 2011, GUARDA UN MINUT DE SILENCI A LES PORTES DE L’AJUNTAMENT

Compromís per Paterna i PSPV-PSOE voten en contra dels comptes més falsos de la història de Paterna

Els grups municipals de Compromís per Paterna i PSPV-PSOE han guardat hui un minut de silenci a les portes de l'Ajuntament per a mostrar la seua total oposició als pressupostos presentats i aprovats en solitari pel PP durant el Ple Extraordinari celebrat aquest matí.

Els regidors d'ambdues formacions polítiques, que han assistit a la sessió plenària vestits simbòlicament amb samarretes negres, han votat en “contra d'uns comptes de ciència ficció que van a dur al consistori a la més absoluta ruïna”.

‘Imprudents’, ‘No executables’, ‘Desencertats’, ‘Desfavorables’, ‘Desequilibrats’, ‘Injustificats’, ‘Inassolibles’, ‘Deficitaris’ i ‘Precipitats’ són els qualificatius que cada membre de l'oposició ha lluït sobre el negre del dol per a reivindicar els advertiments de l'interventor sobre els pressupostos de 2011. Precisament, en el torn de paraula corresponent les portaveus del PSPV-PSOE, Sonia Borruey, i de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, han llegit l’informe de l’interventor i han demanat respecte al treball del funcionari.

Per a aquests grups municipals, Lorenzo Agustí “condueix un bòlid anomenat ‘Pressupostos 2011’ i va fent trompos per Paterna amb uns comptes temeraris unflats amb l'únic objectiu de posar-se medalles”.

Compromís i PSPV també han denunciat la premeditació en la presentació d'estos pressupostos ja que, “a més de fer-se en ple període estival, estableixen un ridícul termini de 15 dies hàbils per a plantejar al·legacions que, curiosament, coincideix amb les festes locals i les vacances de molts paterners”.

Tanmateix, ambdós grups de l'oposició denuncien l'insuficient marge de temps que han tingut per a estudiar els pressupostos, ja que se’ls han facilitat tan sols dos dies abans de ser aprovats.

La portaveu del grup municipal Compromís per Paterna, Loles Ripoll, afirma que, per a Lorenzo Agustí “el seu temps i el seu programa s'han esgotat i ho sap. Reclamar a hores d'ara la confiança dels paterners i paterneres, per a continuar igual, és demanar l'impossible per a retardar l'inevitable”.

En opinió del secretari general del PSPV-PSOE de Paterna, Juan Antonio Sagredo, “si el Sr. Agustí es preocupara per la butxaca dels seus ciutadans i de les arques municipals, el que hauria de fer és retirar estos pressupostos, prendre nota dels consells dels tècnics i presentar uns comptes seriosos i responsables capaços de sanejar l'asfixiada tresoreria paternera”.

Tant Compromís com el PSPV-PSOE consideren que els comptes que s'han votat i aprovat hui per a 2011 van a marcar un abans i un després en la història del consistori de Paterna. “Si ara el dèficit municipal és de més de sis milions d'euros, el que ens espera és que la situació financera del consistori estiga cada vegada més escanyada pels deutes i la falta d'ingressos”. Per aquesta raó, i davant la imminent mort econòmica que auguren a l'Ajuntament, ambdós grups han decidit assistir de negre al ple per a simbolitzar el seu rebuig i el seu vot en contra.

L'oposició ha tornat a incidir que és la primera vegada que l'interventor d'este Ajuntament emet un informe desfavorable i l'alcalde fa cas omís. “Sembla que Agustí prefereix no escoltar a ningú i cavar la tomba financera del consistori aprovant uns pressupostos incomplets, impossibles i amb partides descaradament unflades com, per exemple, la de la recaptació de l’IAE, amb 2,6 milions d'euros més en la seua previsió”, critiquen ambdues formacions.

Publicacions digitals: 
PATERNA AL DÍA
PATERNA BIZ
HORTANOTICIAS