Ens hem traslladat a: www.compromisperpaterna.com

dimarts, 10 d’agost del 2010

RIPOLL ACUSA AGUSTÍ DE COMETRE UNA IRREGULARITAT PER PARALITZAR EL COBRAMENT DE LA TAXA DEL FEM

Compromís per Paterna avisa que l’informe de l’interventor sobre la liquidació dels pressupostos municipals de 2009 recorda que encara està pendent el cobrament dels rebuts de la taxa del fem dels anys 2006 i 2007

La portaveu de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, denuncia que l’alcalde de Paterna, Lorenzo Agustí, “ha enviat una carta, per via d’apremi, als ciutadans dient que han de pagar una taxa que després no se’ls cobrarà, la qual cosa és del tot il·legal i el fa guanyar quatre anys més per a continuar retardant el cobrament”. Ripoll subratlla també que el recurs presentat per alguns ciutadans al Tribunal Suprem sobre una modificació de la taxa del fem, “no pot paralitzar el cobrament de l’impost, amb la qual cosa el consistori comet una il·legalitat”.


La regidora de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, diu que “una actuació correcta d’Agustí seria cobrar la taxa perquè anul·lar els rebuts el fa caure en la il·legalitat. L’alcalde ha de tindre clar que estos ingressos pendents de cobrament no són diners seus ni del Partit Popular, sinò de l’ajuntament i de tots els ciutadans. Lorenzo Agustí no és qui per ajugar amb els diners de tots”.

Loles Ripoll afegeix que “si després vol aplicar l’ecobono, que l’aplique, però primer que deixe de fer il·legalitats”. Ripoll també  recorda que Agustí “sí que va pagar la taxa de fem, cobrint-se les esquenes per a no quedar com a deutor i per a evitar-se els interessos de demora i els recàrrecs que sí s’aplicaran a tots els qui no han pagat encara”.

A més a més, la regidora de Compromís assenyala que el mateix interventor també li recorda a l’alcalde, Lorenzo Agustí, la seua responsabilitat per no exercir el dret de cobrament d’estos rebuts pendents, “que sumen un total de 1.126.384,46 euros”.

“En uns moments de crisi com els que patim, un ajuntament no pot deixar de complir la llei, i en este sentit cobrar uns rebuts pendents. Una altre assumpte és que aplique el retorn de l’import dels rebuts que considere, tal i com ha fet fins ara”, conclou Ripoll.